Totul se decide în finala de joi. Hermannstadt-FC Universitatea Craiova, 1-0

Hermannstadt-FC Universitatea Craiova 1-0.

230312 hermannstadt fcu bahassa

Suporterii Științei, dar și jucătorii lui FCU, au trăit cu intensitate maximă cele 94 de minute ale partidei de la Sibiu cu Hemannstadt. La Bucureșți, pe Național Arena, FCSB a deschis repede scorul în minutul 21 prin Octavian Popescu, cel care a dat și singurul gol al partidei. Astfel că presiunea pe FCU era și mai mare, deoarece alb-albaștrii trebuiau să înscrie și ei pentru a își facilita drumul spre victoria care ducea Știința în play-off.

Partida de la Sibiu a fost una de luptă, cu un Gabi Iancu al adversarilor care părea că juca meciul vieții sale. Cu intrări dure la foștii săi colegi, dar și cu un șut în transvesală, fostul atacant al Științei s-a evidențiat în prima repriză. Însă, înainte de marea ocazie a lui Gabi Iancu, Ganea are prima șansă de gol a partidei, min 4, dar șutul său din afara careului de 16 metri trece pe lângă poartă.

În minutul 14, același Ganea are o altă ocazie, dar șutul său este reținut de Ltica. În minutul 40 al partidei, Știința primește o primă lovitură. Baeten iese accidenta dar FCU își contină asaltul, iar Bahassa șutează în bară, min 42.

230312 hermannstadt fcu baeten

La pauză se intră cu 0-0, iar Știința spera în continuare la marcarea unui gol.

În partea a doua a meciului, gazdele sunt aproape de gol, min 51, dar Gurău scoate cu piciorul șutul lui Mino Sota. În minutul 61, Știința are din nou o altă bară. Giovanni a șutat de la distanță, însă mingea a nimerit din nou bara porții lui Letica. Golul pică din păcate în poarta lui Gurău, după ce Balaure trimite spre poarta Științei din lateral dreapta, iar  Henriques își deviază cu capul în propria poartă.

Știința aleargă apoi după egalare, însă tabela rămâne neschimbată, iar FCU se pregătește acum pentru marea finală de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Meciul se va juca joi, de la ora 21:00.

230312 hermannstadt fcu henriques iancu

Hermannstadt: Letica - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț -  Biceanu, Sota Mino - Balaure, G. Iancu, C. Popescu - D. Paraschiv 
Rezerve: Muțiu, Issah, D. Iancu, Medina, P. Petrescu, Bărbuț, Limaj, Buhăcianu, Babici
Antrenor: Marius Măldărășanu

U Craiova: Gurău - Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Achim, Dr. Albu - Baeten, Bahassa, Ganea - Chițu
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Huyghebaert, Piccolomo, Zanfir, Van Durmen, Bauza, Sidibe, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28