Un Blănuță de trei puncte și un meci nerecomandat cardiacilor. FCU - U Cluj, 3-2

FCU a reușit să câștige în sfârșit toate cele trei puncte după 12 etape de la ultima victorie.

blanuta gol U Cluj

Sunteți bine? Cu siguranță, da! Suporterii lui FCU au trecut în acest meci prin toate stările posibile. De la agonie la extaz, și iar agonie, dar în sfârșit extaz. Acestea au fost trăirile suporterilor Științei în timpul partidei cu U Cluj.

Eugen Trică a declarat înaintea meciului cu U Cluj că jucătorii lui trebuie să intre pe teren împotriva ardelenilor cu determinare și cu o dorință mare de victorie. Iar elevii săi de acestă dată exact acest lucru au făcut. Pop băga capul în contră la fiecare fază și ara terenul, Achim conducea jocul, chiar dacă o făcea lent, dar totuși își asuma contrucția pe fondul unui presing avansat al ardelenilor, Bauza era jucătorul care mai mereu era atacat de câte doi adversari, însă a „înviatat" Bahassa.

bahassa gol u cluj

Da, Bahassa a jucat din nou ca în vremurile lui bune, mai ales că Trică și-a dat seama că partea stângă de atac al lui FCU trebuie să benficieze de unul dintre cei mai tehnici și mai cu viteză jucători ai săi, Yassine Bhassa. Și Bahassa nu a dezamăgit, deși U Cluj a deschis scorul contrar cursului jocului de până atunci prin Silaghi, min 16. Însă, FCU nu a cedat, iar în min 18, Baeten, probabil și el la cel mai bun meci al său din acest sezon, reușește egalarea printr-o execuție spectaculoasă, după o pasă ca la manual primită de la Bahassa.

La cabine să intră cu un rezultat de egalitate și era clar că FCU va căuta totuși victoria în partea a doua a meciului. Iar același Baeten duce scorul la 2-1, min 55, după o centrare tot ca la carte dată de același Bahassa. Dar credeați că arbitrii nu își intră și ei în rol? E bine, da! FCU scapă pe contraatac la scorul de 2-1, Nistor îl împinge clar din spate pe Bauza în propriul careu în momentul în care argentinianul se pregătea să șuteze, dar Mladenovici consideră că nu a fost fault. Incredibil! Și nici cei de la VAR, și uite cum lui FCU i s-a refuzat din nou după meciul de la Iași o altă lovitură de la 11 metri.

baeten trei puncte

Și cum suporterii lui FCU se gândeau că o astfel de decizie ar putea influența rezultatul, uite că în min 74, Anselmo aduce egalarea la o greșeală în defensiva Științei.

Ultimele 15 minute ale jocului se puteau derula ori la bal, ori la spital. FCU nu mai avea nimic de pierdut și trebuia să riște cu orice preț să se arunce peste adversar și să căute victoria. Iar ultimul sfert de oră nu a fost spital pentru fanii Științei, ci de bal, deoarece Blănuță s-a aflat la momentul potrivit în careul lui U Cluj. După ce s-a luptat cu doi fundași ai lui U, internaționalul U 21 al oltenilor, a reușit să șuteze în plasa porții lui Gertmonas, min 76.

Trică face și el schimbări, Chițu, Albu și Van Durmen sunt trimiși pe teren, iar Van Durmen a demonstrat că e jucătorul care i-a lipsit mult lui FCU în ultimele etape la mijlocul trenului, belgianul punând mai de fiecare dată mingea jos cu mult calm și pasând cu exactitate. Știința rezistă până în finalul jocului și reușește în cele din urmă să câștige toate cele trei puncte ale unui meci după 12 etape de chin.

FCU va avea două zile de pauză, iar de marți leii din Bănie vor reveni la antrenamente și se vor pregăti pentru partida de la Arad cu UTA, acolo unde o va aștepta o altă finală.

baeten balanuta

 FCU Craiova: Gurău – R. Negru, G. Compagnucci, Lacroix, A. Padula – V. Pop, V. Achim – Y. Bahassa, J. Bauza, W. Baeten – V. Blănuță

Rezerve: M. Enache, M. Mascarenhas, A. Kvakic, R. Lekiatas, D. Albu, A. Dragu, Van Durmen, A. Blidar, S. Sidibe, A. Chițu, J. Ibrahim

Gertmonas: D. Oancea, L. Masoero, Thalisson Kelven, Roger – R. Silaghi, G. Simion, K. Doukoure, V. Gheorghe – A. Roguljic, D. Nistor

Rezerve: A. Gorcea, A. Pițian, O. Bic, A. Peteleu, A. Chipciu, M. Anselmo, Ș. Pănoiu, F. Ilie, D. Tescan, D. Popa

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28