Doar un punct și un arbitraj rușinos în Moldova. FC Botoșani-FCU, 0-0

FC Universitatea Craiova a remizat în deplasare cu FC Botoșani, 0-0.

230422 botosani fcu FB FCB 

Unul dintre cele mai tare meciuri din play-out se anunța partida din Moldova. FC Botoșani și FCU se aflau din nou față în față, dar și în lupta pentru locurile 7-8, cele care îți permit disputarea primului baraj. Elevii lui Flavius Stoican încep un pic mai bine partida și au contat în acest meci doar în primele 20 de minute, atunci când Ivanov are prima mare ocazie de gol a jocului, însă șutul său a trecut puțin pe lângă vinclu, min 13.

Din minutul 20, Știința preia inițiativa, iar în minutul 23 arbitrii ies la rampă și încep să își facă numărul. Baeten primește în careul oaspeților o lovitură de K1 în zona feței, dar Popa lasă inexplicabil jocul să continue. Ulterior arbitrii din camera VAR îi semnalează că este totuși fault și îl invită pe acesta să revadă faza la monitor. Popa revine asupra deciziei sale și acordă până la urmă o lovitură de la 11 metri. Dar, din păcate pentru Știința, Bauza ratează lovitura de la 11 metri, după ce Ducan în parează șutul decarului Universității.

Până la pauză nu se mai întâmplă nimic, cu toate că FCU preluase inițiativa pe teren, cu Albu și Asamoah exacți în fața apărării.

După pauză, în minutul 52, Danny Henriques are șansa de marca primul gol al partidei, dar fundașul central al Științei nu l-a putut învinge din 2 metri pe Ducan. În minutul 60, Mailat are și el o ocazie de gol pentru gazde, dar șutul său a trecut peste poarta lui Gurău.

În minutul 62 arbitrii își fac din nou numărul. De această dată Cătălin Popa și unul dintre tușierii partidei validează golul marcat de Bauza, după o lansare excelentă a lui Bahhasa, dar arbitrii din camera VAR sunt cei care anulează reușita Științei pentru un ofsaid inexistent la căpitanul alb-albaștrilor. Și în loc de 0-1 meciul rămâne 0-0. În minutul 86, Cătălin Popa își face și el la rândul său numărul și se face că nu vede în careul gazdelor un fault clar asupra lui George Ganea. În minutul 90+1, Bauza are o altă șansă de gol, dar din trei metri nu reușește să îl învingă pe Ducan.

Meciul de termină 0-0, alb-albaștrii sunt în continuare pe primul loc în play-out, dar Știința merita să se întoarcă în Bănie cu toate cele trei puncte.

FC BOTOȘANI: Ducan - Petro, Pius, Șeroni, Țigănașu - Ivanov, Florescu, Dican - Dragu, Roman, Mailat
REZERVE: Pap, Mboko, Cioiu, Sadiku, Camara, Tallo, Pinson, Dragomir, Golofca
ABSENȚI: Zabou (accidentat), Mutombo (accidentat)
ANTRENOR: Flavius Stoican

U CRAIOVA: Gurău - Negru, Duarte, Danni Henriques, Mascarenhas - Asamoah, Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chițu
REZERVE: Popa, Zanfir, Achim, M. Ciobanu, Ilie, Van Durmen, Piccolomo, Ganea, Ibrahim
ABSENȚI: Paramatti, Sidibe (accidentați), Al. Vodă (indisponibil)
ANTRENOR: Nicolo Napoli

 

foto: FB FC Botoșani

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28