Secție a SJU Târgu Jiu, relocată după ce a plouat în sălile de operație

Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetic. Ieri seară, în blocul operator al secției, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație.

UPU targu jiu

Reprezentanții unității spitalicești anunță că, începând de ieri, a început relocarea acestei secții la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi).

Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență”, anunță reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Despre această situație au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să  sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua.

Ieri seară, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții”, mai spun reprezentanții SJU Târgu Jiu.

La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare.