Alte peste 9.100 de cărţi funciare eliberate gratuit pentru doljeni

Peste 9.100 de cărți funciare au fost eliberate gratuit, vineri, pentru proprietarii imobilelor din 11 comune din județul Dolj.  

cadastru funciar

Potrivit reprezentanților Oficiului de Cadastru Dolj, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Cele 9.190 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Amărăștii de Sus, Călărași, Castranova, Ciupercenii Noi, Dăbuleni, Ghindeni, Piscu Vechi, Sălcuța, Seaca de Pădure, Siliștea Crucii, Vârtop.
 
Lucrările de cadastru general au început în anul 2019 și au vizat o suprafață totală de 4.921 de hectare.
 
Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor 11 comune de către directorul OCPI Dolj, Victor Alin Dumitrescu.
 

Cu peste 74.000 de cărți funciare înregistrate gratuit pentru cetățeni, în anul 2020, ne menținem pe un loc fruntaș în ierarhia națională. De la începutul derulării PNCCF și POR au fost înscrise gratuit în cartea funciară peste 245.000 de imobile”, a precizat directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută cinci comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești), iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.