România dorește să își consolideze economia socială

Recent, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a fost prezentă la Conferința Europeană de Economie Socială „Entreprising for Tomorrow!”, eveniment ce a avut loc în Iași.

MinisterulMunciifb

Conferința a adunat numeroase întreprinderi sociale din țară, demonstrând potențialul sectorului de a genera profituri care, mai presus de toate, contribuie la bunăstarea comunității. Aceste inițiative nu doar că sprijină grupuri defavorizate, dar promovează și responsabilitatea socială și de mediu.

Am văzut, la Iași un model remarcabil de bune practici pentru economia socială. De la agenți de turism care fac o treabă extraordinară deși sunt în fotoliul rulant până la cafea prăjită cu grijă de oameni proveniți din medii vulnerabile. Și pentru că economia socială înseamnă responsabilitate față de om și față de mediu, sacii de cafea sunt folosiți pentru crearea unor articole vestimentare superbe”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu. „

Economia socială este un sector în plină dezvoltare în România.

Îmi doresc ca economia socială să se dezvolte și creăm la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale programe prin care să încurajăm acest sector. Vreau ca măcar un punct procentual din PIB-ul României să fie dat de activitățile desfășurate de întreprinderile sociale”, a mai spus ministrul.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale se angajează să continue sprijinul pentru acest sector prin proiecte finanțate din fonduri europene, cum ar fi programul „Educație și formare”, cu un buget de 4 milioane de euro. Acesta va include dezvoltarea unei platforme de vânzări și a unui centru de resurse care să faciliteze activitatea întreprinderilor sociale, consolidând astfel un model economic durabil și etic.