Ghișeul.ro: peste 250.000 de descărcări și 100 de milioane de lei colectați

Ghișeul.ro, platforma digitală a statului român, a devenit și mai accesibilă în ianuarie 2023, prin lansarea aplicației sale mobile pentru Android și iOS.

laptop

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș-Cristian Vlad, a evidențiat importanța acestei aplicații ca un mijloc de a aduce cetățeanul în centrul atenției guvernamentale și de a interconecta sistemele publice.

Statisticile anului trecut arată succesul platformei: peste 250.000 de descărcări, 220.000 de tranzacții și 100 de milioane de lei colectați. Alexandra-Maria Chivu, vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, coordonator Ghișeul.ro a subliniat angajamentul autorității pentru un viitor digital prosper al României. „Digitalizarea României este un proiect național, o dorință a generației noastre care va genera produse digitale de care țara are nevoie pentru un viitor prosper, iar eu mă bucur că am fost alături de echipa Autorității pentru Digitalizarea României care a creat-o încă de la scrierea codului sursă.”, a declarat aceasta.

Ghișeul.ro permite plata a numeroase taxe și impozite guvernamentale, reprezentând un pas major în eficientizarea interacțiunii dintre cetățeni și stat.