Crește numărul biletelor de tratament balnear pentru pensionari și asigurați în 2024

Anul 2024 vine cu vești bune pentru pensionari și persoanele asigurate în sistemul public de pensii, inclusiv pentru cei afectați de accidente de muncă sau boli profesionale.

 fb tratament balneo bai balnear

Guvernul României a anunțat o majorare semnificativă a numărului de bilete de tratament balnear, precum și a fondurilor alocate pentru acest scop.

Pentru acest an, numărul total de bilete disponibile pentru tratament balnear va crește la aproximativ 135.700, față de 120.000 în 2023. O parte importantă dintre acestea, în jur de 60.000, vor fi asigurate prin unitățile Casei Naționale de Pensii Publice. În plus, bugetul alocat pentru aceste subvenții a fost majorat de la 300 de milioane de lei la 400 de milioane de lei.

Suntem conștienți de nevoile persoanelor ajunse la pensie, dar și de ale celor care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale, și încercăm să răspundem adecvat acestor situații. În acest an am reușit să creștem bugetul alocat pentru biletele de tratament balnear și să majorăm cu aproape 16.000 numărul locurilor pe care le asigurăm”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura - Oprescu.