A fost deblocată reabilitarea căii feroviare Craiova-Severin-Caransebeș

Reabilitarea căii feroviare Craiova-Severin-Caransebeș a fost deblocată, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

linie ferata

Grindeanu a menționat că Executivul a reaprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea acestui tronson de cale ferată important pentru Coridorul feroviar Orient/Est-Mediteraneean.

Reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin- Caransebeș a fost deblocată. Am reaprobat astăzi în ședința de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea acestui tronson de cale ferată important pentru Coridorul feroviar Orient/Est-Mediteraneean”, a scris Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a precizat că actualizarea acestor indicatori a fost necesară în contextul creșterii prețului materialelor de construcții, a prețurilor energiei electrice și gazelor naturale, dar și a transporturilor de mărfuri.

Pentru reabilitarea celor aproximativ 225 de km de cale ferată (în maximum 60 de luni) sunt acordate acum peste 20 de miliarde lei (sumă asigurată prin PT)”, a conchis Grindeanu.