Femeie în stare gravă, după o procedură efectuată de chirurgul Alin Demetrian

Polițiștii doljeni fac cercetări după ce, joi seara, o femeie din Caracal a ajuns în stare foarte gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SCJU Craiova, după ce i-ar fi fost efectuată o bronhoscopie, de către medicul Alin Demetrian, chirurgul trimis în judecată pentru ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale.

demetrian

Potrivit surselor din anchetă, procedura a fost efectuată într-o clinică privată, acolo unde acesta încă mai profesează.

Femeia a ajuns la spital în stare gravă, joi seară, în stop cardio-respirator.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că, în seara zilei de 04 aprilie, o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un bărbat din municipiul Craiova, medic chirurg”, arată IPJ Dolj.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri legale.

În aprilie, anul trecut, medicul a fost reținut, fiind acuzat de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Patru persoane ar fi decedat în urma unor intervenţii chirurgicale efectuate de către Demetrian, medic la SCJU Craiova, în vremea respectivă.

În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, arătau reprezentanții IPJ Dolj, când l-au reținut.

Pocurorii au dispus plasarea acestuia sub control judiciar, iar în luna ianuarie, anul acesta, a fost trimis în judecată. În tot acest timp, chiar dacă nu mai profesa în cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, medicul și-a continuat activitatea într-o clinică privată. Alin Demetrian a fost și director al SCJU Craiova.