Solista Liliana Popa, manager interimar al Ansamblului „Maria Tănase”

Solista Liliana Popa este manager interimar al Ansamblului Folcloric Maria Tănase, cunoscut fiind faptul că Niculina Stoican și-a abandonat echipa la sfârșitul anului trecut, chiar înainte de a se vota hotărârea de consiliu ce prevede reorganizarea Teatrului  pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova prin absorbția Ansamblului Folcloric Maria Tănase și a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

liliana popa

Liliana Popa va asigura interimatul instituției până la data de 1 aprilie.

Începând cu 15 ianuarie 2024, doamna Căpraru Elena a fost numită în  funcția de manager interimar al Ansamblului Folcloric  „Maria Tănase” până la 01 aprilie 2024,  conform dispoziției Primarului Municipiului Craiova nr. 168 /11.01.2024 și contractului de management nr. 10806/11.01.2024.

Solistă a Ansamblului Folcloric  „Maria Tănase” din anul 2000, Căpraru Elena, nume de scenă  - Liliana Popa, este absolventă a Universității de Muzică din București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, specializarea profesor de muzică religioasă, profesor de muzică”, anunță reprezentanții Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, într-un comunicat de presă.

Noul manager al Ansamblului a precizat că, în perioada imediat următoare, vor avea loc trei spectacole.

Am acceptat această propunere venită din partea Primăriei Municipiului Craiova în urma demisiei doamnei Niculina Stoican și pentru că instituția noastră trebuie să funcționeze până la data de 31 martie. Așa cum ați aflat deja, conform Hotărârii Consilului Local nr. 653/2023, a fost aprobată reorganizarea  Teatrului  pentru Copii și Tineret ”Colibri” Craiova prin absorbția Ansamblului Folcloric Maria Tănase și a Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”.

Și pentru că suntem instituție de cultură, vom face ceea ce știm noi mai bine și anume, spectacole muzical-coregrafice de înaltă ținută, promovând tradițiile și obiceiurile populare românești.

Așadar, vă invităm cu mare drag și cu tot sufletul la următoarele spectacole ale Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”:

„Cu DRAG de DRAGobete” - 22 februarie, ora 18:30, la Teatrul Colibri,

„De ziua ta, femeie” - 7 martie , ora 18:30 , la Teatrul „Colibri”,

Ziua Olteniei - 21 martie , ora 18:30 , la Teatrul „Marin Sorescu”.

Cu speranța că o să ne fiți alături la toate evenimentele, vă mulțumim  pentru colaborare!”, a menționat Elena Căpraru, manager interimar al Ansamblului Folcloric  „Maria Tănase” din Craiova.

Niculina Stoican a demisionat din funcția de manager a Ansamblului Folcloric Maria Tănase în luna decembrie, anul trecut, când a aflat despre această hotărâre.

Se vor reduce posturi de muncă, dansatorii instituției fiind grav afectați de această situație. Niculina Stoican nici nu a mai așteptat să vadă cum va fi situația, în urma votului consilierilor municipali, alegând să-și abandoneze echipa. Aceasta a declarat, la vremea respectivă, că s-a eliberat „de o povară și că vrea liniște”. În prezent, Stoican este solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.