Coronavirus: epidemia ar urma să se stabilizeze abia la sfârșitul lunii aprilie

Peste 2100 de persoane au decedat până acum în China în urma contactării virusului și la alte 75.000 de persoane a fost confirmată prezența virusului.

coronavirus FS

În afara Chinei au fost constatate 9 decese, iar prezența virusului a fost confirmată la peste 1000 de persoane din 30 de țări afectate până în acest moment. 

Conform unui grup de experți din ministerul sănătății din China, epidemia cauzată de coronavirus ar urma să se stabilizeze spre sfârșitul lunii aprilie, aceștia admițând însă faptul că este vorba doar de o estimare aproximativă. Numărul persoanelor infectate cu virusul ajunsese joi, 20 februarie la peste 75.000, conform statisticilor oficiale, iar cel al celor decedați în urma contactării virusului la peste 2100. Unii experți din domeniul medical sunt însă de părere că numărul celor afectați de noua boală de plămâni ar putea fi în realitate mult mai mare. 

Conform unui raport bazat pe statisticile oficiale, publicat de către ministerul sănătății din China, mor în medie 2,3% dintre cei care contactează virusul, cei mai afectați fiind cei suferinzi de boli de inimă sau de diabet. La persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, rata mortalității ajunge până la 15%, în timp ce la persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 și 39 de ani, contactarea virusului este fatală în două cazuri dintr-o mie. 

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate joi, 20 februarie ar fi momentan la cel mai redus nivel comparat cu ultimele 30 zile, anunță autoritățile din domeniul sănătății din China. 673 de noi cazuri au fost constatate joi, dintre care 628 doar în provincia Hubei, acesta fiind și regiunea cea mai afectată din China. Scăderea numărului de nou-infestați s-ar datora însă aplicării unei noi metode de calcul de către autoritățile chineze: persoanele care prezintă simptomele specifice virusului, dar la care testul de laborator iese negativ, nu mai sunt luate în calcul.