Culori: Black Color

Preşedintele american Donald Trump a declarat, la scurt timp după ce l-a primit la Casa Albă pe preşedintele Klaus Iohannis, că SUA au o relaţie bună cu România, iar în America trăieşte o comunitate mare de români, care este apreciată.

Întrebat de jurnalişti, la oportunităţile de imagini de la începutul întâlnirii, dacă va veni în România, preşedintele american a răspuns: "Mi-ar plăcea". Chestionat cu privire la moment, Donald Trump a spus doar că subiectul va fi discutat.

Iohannis Trump 2019 2

Cea de-a doua vizită a președintelui României în Statele Unite este un eveniment marcant pentru traseul pro-NATO și pentru întărirea parteneriatului strategic euroatlantic. Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va ajunge la Casa Albă, în Washington, la ora 21:00, ora României, unde va fi aşteptat de către preşedintele SUA, Donald Trump. La ora 21:10 cei doi oficiali vor avea convorbiri oficiale.

trump iohannis

Alegerile prezidențiale provoacă tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE, președinții celor două formațiuni dorin să candideze împotriva lui Klaus Iohannis. După negocieri cu Victor Ponta, liderul ALDE a cerut intrarea Pro România la guvernare, susținerea acordată de cele trei partide lui Tăriceanu la prezidențiale și remanierea drastică a executivului condus de Dăncilă dar a primit un refuz categoric, ba chiar PSD s-a gândit să sancționeze declarațiile lui Ponta împotriva baronilor județeni prin lăsarea în afara cercului puterii.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi este nevoie de un gest puternic, de forţă al şefului Executivului.

Tariceanu Dancila Pont