A apărut romanul „Săptămâna lui Kip”, al scriitoarei Marilena Tiugan

Editura AIUS, din Craiova, aduce, în atenţia publicului cititor, romanul „Săptămâna lui Kip”, al scriitoarei craiovene Marilena Tiugan, autoare a mai multor volume de proză şi poezie.

Coperta M. Tiugan

Marilena Tiugan este licenţiată a Facultăţii de Filologie–Istorie, Universitatea din Craiova, promoţia 1976.

A publicat patru volume de versuri: Clepsidra îngerului (2008), Din arierplanul unui surâs (2013), Colivia cu aripi (2018), Odisee în zig-zag (2019); a trei romane – Trenul de zăpadă (2013), Dincolo de plopi (2016), Zborul păpădiei (2016) şi a unui volum de proză scurtă, intitulat Scrisorile unei necunoscute (2016).   

Marilena Tiugan

Pe coperta a doua a cărţii, autoarea îi introduce pe cititori în atmosfera de introspecţie şi meditaţie, din cuprinsul romanului:

Dacă există o geometrie a sentimentelor, aşa cum există o geometrie a liniilor, se va fi găsit un fel de simţire în jocul acestor întâmplări care uneau într-un fel de triunghi simbolic trei figuri esenţiale: Kip, eu şi Chip.

Îi admiram Chipului o anumită poziţie enigmatică faţă de lume. Cea care nu lăsa oamenilor să se apropie de el prea mult: supravegherea mută a unei bunătăţi înscrise pe faţă, aproape de timiditate şi stângăcie. În această atmosferă misterioasă, mi-a trecut prin minte gândul că nu am fost nici neajutorată, nici neputincioasă când m-am predat în mâna acestei pietre. Mi-a mai trecut prin minte să mă asemuiesc aceluia care rezolvă o problemă importantă, iar detaliile nu mai au niciun rost să fie amintite. Am zâmbit. De ce m-ar preocupa aşa de mult acestă piatră, oare? Îmi pot răspunde singură: m-a fascinat de la început. La urma urmei, sentimentele acestea instinctive, iubire sau indiferenţă, erau aceleaşi care decideau şi relaţiile mele cu cei din jur.