Expoziţia de grafică... „#clorofilia”

Spațiul neconvențional al Galeriei Cabinetul Cultural din Craiova a găzduit, în seara zilei de 6 decembrie 2019, Expoziția de grafică a artistei Roxana Donaldson, intitulată, sugestiv, #clorofilia, construită în jurul ideii metaforice de vegetal și de flori imaginare, ca niște prelungiri firești ale inconștientului.

Roxana Donaldson 2

Analogia dintre clorofila ce străbate tulpinile florilor, dându-le viață, și gândurile care circulă în interiorul nostru, într-o lungă călătorie a eu-lui, reprezintă nucleul în jurul căruia au luat naștere lucrările de grafică ale Roxanei Donaldson.

Ne-am lăsat privirea condusă pe traseul propus de Roxana, am văzut cum ziua edin cărămizi și flori, cum florile reușesc să acopere traumele și ochiul poate avea o anatomie specifică.

Grafica Roxana Donaldson

Lucrările Roxanei, realizate în anul 2019, s-au așezat, pentru o seară, pe simezele mobile ale Cabinetului Cultural, după care, până la finele anului, vor putea fi vizionate la... “un metru pătrat de artă”.

Lucrările din ierbarul Roxanei păstrează un limbaj pre-linnean, regăsindu-se, atent, în ele momentul înfloririi, organele plantelor și culoarea emoțiilor pe care ea le-a cules, dar ale căror rădăcini nu le vedem (…) și s-ar putea chema șiFlorile fără nume din lunile verde-albăstrui, roz-violet și roșu spre galben.

Cristina Irian, de la Omnia Photo, şi Emil Bănuţi, de la Cabinetul Cultural, sunt curatorii expoziției.

Evenimentul a fost organizat de 24/7 ART, în colaborare cu Cabinetul Cultural.

Grafica Roxana Donaldson 2