EXCLUSIV. Rodion Cămătaru: „Aveți în continuare încredere în Blănuță. Copilul ăsta are calități!"

Rodion Cămătaru are în continuare încredere în Vladislav Blănuță.

Blănuță

Fostul mare atacant al Universității Craiova, Rodion Cămătaru, 65 de ani, a spus pentru Ediție.Specială că FCU are forța să învingă CFR Cluj și este convins că Vladislav Blănuță este unul dintre cei mai de perspectivă atacanți din fotbalul românesc.

Urmăresc cu mare atenție meciurile lui FCU, iar mie ca oltean îmi pare rău când echipa pierde. Însă, FCU e capabilă să bată pe oricine din Superliga. Așa că, eu am mare încredere că FCU poate să bată pe CFR. Și cred că și Mutu e convins că nu va avea deloc un meci ușor în Bănie și știe foarte bine că va întâlni în meciul direct jucători din tabăra Craiovei care pot să facă diferența. E clar că Bauza e pericoul numărul 1 pentru CFR, dar suporterii, antrenorii și conducătorii nu trebuie să își piardă încrederea în Blănuță. Da, acum băiatul a ratat în ultimele meciuri, dar vreau să știți că și a rata este o calitate. De ce? Uite că el face ce face și ajunge acolo în fața porții. Ratează o dată, de două ori, de cinci ori, dar o dată și o dată tot o să înscrie din nou. E o știință să ajungi acolo în fața porții cu mingea. Alți atacanți nici nu ajung prin careu, deși sunt atacanți mai experimentați ca Blănuță și joacă pe la noi prin prima ligă. Și vreau să urmăriți un lucru: Blănuță ratează din multe faze făcute chiar de el. Își ia adversarii la mână și își face el ocazii de gol.

Ok! E bine că îl ai și pe Bauza în spatele tău, dar vedeți că Blănuță unele faze și le face și singur. În momentul de față el trebuie încurajat și nu trebuie sărit pe el. În sufletul său eu sunt convins că pe Blănuță îl doare că a ratat în ultimul timp, dar vă spun eu că un gol marcat de el cât mai repede îl va ajuta să se deblocheze și își va recăpăta încrederea în forțele lui. Băiatul ăsta are calități și golul poate să vină chiar și cu CFR.

blănuță 3

Ascultați la mine ce vă spun, Mititelu are ochi la fotbaliști. Câți dintre suporteri nu ziceau la început că Andrea Compagno e praf sau că sare mingea din el ca din gard? Și uite că Mititelu a avut încredere în el, iar dacă nu era Mititelu poate că Compagno nici nu ajungea prin prima noastră ligă. Dacă nu era Mititelu, Bauza poate că nici el nu ajungea vreodată pe la FCU. Iar exemplele despre fotbaliștii pe care Mititelu i-a găsit și i-a adus la Craiova pot continua. E clar că poți să mai și dai greș, dar Mititelu are ochi la fotbaliștii pe care el îi vede, iar față de noi el are avantajul că îi urmărește și pe la antrenamentele echipei sale. Ce cred eu că Blănuță trebuie să își mai îmbunătățească? Trebuie să mai pună forță pe el. Viteza o are destul de bună la înălțimea lui.

blănuță gol fcsb

Nu uitați că are peste 1.90 m, iar eu la vârsta lui am avut o forță mai mare ca el, deoarece eu avusesem avantajul că făcusem atletism vreo trei ani. Dar la viteză stă bine la înălțimea lui. După câte vâd are o tehnică mai bună ca Compagno, Andrea era bun de tot pe lovitură de cap. Eu atletism am făcut de pe la 13-14 ani vreo trei ani. Deci, sfatul meu este să îi acordați în continuare încredere lui Blănuță. Fotbalul românesc nu are atacanți de tipul lui. Iar Blănuță este un atacant care poate să ajungă și la națională. Dar trebuie răbdare și încredere, mai ales din partea colegilor săi pe teren. Cei de pe teren care sunt cu el acolo trebuie să fie primii care să îl încurajeze și să îl sprijine atunci când ratează", a spus Cămătaru.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28