Cod galben de vânt puternic pentru întreaga Oltenie

Avertizări Cod galben și Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în întreaga țară până marți seara, au fost emise luni de către meteorologi. 

31.10.2023 vant

O avertizare Cod galben, valabilă de luni de la ora 20.00 până marți la ora 8.00 vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Vâlcea, precum și zone din județele Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Covasna.

În acest zone, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100...110 km/h.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până marți seara la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării sub avertizare Cod galben.