Ministrul Stroe, despre stadionul Oblemenco: "Orice entitate sportivă poate accesa acest bun public" (VIDEO)

În acest moment, Consiliul Local majoritar PSD face legea în Primăria din Bănie, iar lui FCU ii este interzis să joace pe Oblemenco.

Ionut Stroe 191122

După ce Guvernul PSD a fost înlăturat de la putere, actualul ministrul al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a dat de înțeles că nici el nu consideră corectă exclusivitatea pentru CSU de a juca pe Oblemenco. 

"Responsabilitatea administrării și stabilirii acestor proceduri și metodologii aparține instituției în speță, Primăria municipiului Craiova. Din punctul meu de vedere, orice entitate sportivă, poate solicita, respectând regulile legale și procedurile în vigoare la Primăria Craiova, să poată accesa acest bun public", a declarat ministrul Stroe.

Implicațiile refuzului de a accepta ca alte echipe să utilizeze stadionul și, implicit, să aducă bani la bugetul local sunt remarcate și de către Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: "Acolo ar trebui să existe o mai mare preocupare din partea primarului să încaseze bani. Orice bani pe care nu îi încasează prin solicitarea unei alte echipe care vrea să joace pe acest stadion înseamna vitregirea de venituri publice și Curtea de Conturi poate să fie foarte receptivă pe acest subiect".

Astfel că, în cazul în care la anul PSD pierde și Consiliul Local din Primăria Craiova, atunci FCU ar beneficia de un acces corect la stadionul "Ion Oblememco".