Olguța Vasilescu vrea autostradă Craiova-Calafat: „Sper să convingem Guvernul României”

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, prezentă joi la IQ DIGITAL SUMMIT CRAIOVA, eveniment care a avut loc la Teatrul Național „Marin Sorescu”, a precizat faptul că nu va renunța la ideea construirii unei autostrăzi Craiova-Calafat și că speră să convingă Guvernul României că acest proiect aduce un mare plus infrastructurii rutiere din zona sudică a țării.

 

Edilul consideră că, în privința relației cu investitorii, mai ales în faza de negociere, infrastructura rutieră este un moment cheie.

Infrastructura o mai cer investitorii. Este un lucru pe care îl cer toți. Foarte important este Drumul Expres Craiova-Pitești. Va începe lucrarea la drumul de mare viteză Craiova-Lugoj care va lega Craiova de Vestul țării și tot anul acesta va începe Craiova-Târgu Jiu, care va dezvolta orașul din punct de vedere turistic. Sper să convingem Guvernul României că avem nevoie și de o autostradă Craiova-Calafat. Având în vedere că în Bulgaria toată rețeaua de autostrăzi este deja pusă la punct, în Serbia la fel și că dezvoltăm infrastructură bună și în zona Aeroportului, avem nevoie de această autostradă. Datorită Aeroportului Craiova, orașul nostru devine un hub pentru tot ceea ce înseamnă această zonă, inclusiv Bulgaria și Serbia”, a menționat Vasilescu.

Aceasta a mai punctat importanța parcurilor industriale din zona municipiului și beneficiile pe care le au investitorii care vor să vină în Cetatea Băniei: ajutoare de minimis de 200.000 de euro, taxe locale zero, autorizații gratuite pentru cei care își ridică fabrică, utilități duse până la poarta fabricii și un eurocent pe metru pătrat, chirie pe teren.

IQ DIGITAL SUMMIT CRAIOVA a avut loc ieri, la Teatrul Național Marin Sorescu, fiind primul eveniment tech de nivel internațional organizat în sudul României.