Actorii Leonardo DiCaprio și Will Smith s-au aliat în lupta pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Starurile hollywoodiene Leonardo DiCaprio și Will Smith vor lansa colecții de încălțăminte în interes caritabil, alăturându-se astfel celor care se implică în salvarea Pădurii Amazoniene, mistuită de incendii, potrivit contactmusic.net.

foc padure amazoniana

Allbirds, o companie producătoare de încălțăminte ecologică în care DiCaprio, în vârstă de 44 de ani, a investit, colaborează cu Just Water, compania lui Smith. Cei doi vor să creeze două colecții limitate de încălțăminte, încasările urmând să fie donate în totalitate în Fondului Pădurii Amazoniene deschis de DiCaprio.

"Există o singură Mamă Natură și este datoria noastră să o protejăm. Pădurea Amazoniană, cea care absoarbe cel mai mult dioxid de carbon, este în flăcări deja de o lună. Just furnizează sticle din trestie de zahăr Braziliei. Colaborarea cu afacerile care inovează și oferă soluții sustenabile reprezintă cheia pentru viitorul nostru și este important să sprijinim aceste organizații care oferă mai mult decât primesc", a declarat Will Smith.

foc padure amazon

Leonardo DiCaprio a donat recent 5 milioane de dolari unor organizaţii locale care se ocupă de combaterea distrugerilor provocate de incendii în Pădurile Amazoniene. Actorul a transferat banii prin organizația Earth Alliance, creată împreună cu filantroapa americană Laurene Powell și cu președintele firmei Vista Equity Partners, Jobs Brian Sheth.

Fondul Pădurii Amazoniene va oferi ajutor financiar partenerilor locali și comunităților indigene.

Într-o declarație de pe pagina oficială a organizației Earth Alliance se menționează că "distrugerea Pădurii Amazoniene eliberează cu rapiditate dioxid de carbon în atmosferă, decimând un ecosistem care absoarbe anual milioane de tone de carbon și care reprezintă cea mai bună apărare a planetei în criza schimbărilor climatice".

Pădurile Amazoniene ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiesc aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 - 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).