Adori mâncarea fast-food, dar ești vegetarian? Iată câteva ponturi!

Indiferent dacă ții post, ești vegetarian sau vegan, trebuie să găsești variantă ideală pentru a „prinde puteri”. Iată două dintre cele mai populare rețete pentru a-ți satisface poftele gastronomice.

 

Pizza în stil vegetarian

pizza vegetariana

Ingrediente pentru două bucăți

  • 6 linguri pastă de roșii
  • 8 felii mozzarella
  • 8 ciuperci, feliate
  • 1 dovlecel mic, feliat
  • 6 rosii cherry, tăiate în jumătăți
  • 1 ardei kapia, feliat subțire
  • 2 linguri masline
  • busuioc pentru decorat

 Metodă de preparare

  1. Ungem aluatul cu pasta de roșii, lăsând o margine de 1 cm neunsă. Așezam întai mozzarella, apoi restul ingredientelor, mai puțin busuiocul. Dăm la cuptor timp de 15-20 minute.
  2. Scoatem pizza din cuptor și adăugam peste ea busuiocul.

 

 

Kebab vegetarian

kebab vegetarian

Ingrediente vegechifteluţe:

  • 2 câni năut fiert
  • 1/2 căni de lichid în care a fiert năutul
  • 3 căței de usturoi
  • 1/4 kg tofu zdrobit
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 3 căni pesmet
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare după gust   

Ingrediente kebab:

  • 1 morcov mare, tăiat felii
  • 2 ardei roșii, tăiaţi pătrate mari
  • 1 dovlecel verde mic, tăiat felii
  • 12 ciuperci Champignon întregi
  • 12 vegechifteluţe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
  • 6 betisoare din lemn

Preparare vegechifteluţe:

Se pune ceapa la călit în puţină apă şi o lingura de ulei. Apoi se lasă la răcit. Se pune în blender şi se mixează bine năutul împreună cu lichidul în care a fiert năutul şi usturoiul. Se toarnă acest conţinut într-un bol şi se adaugă toate celelalte ingrediente. Se amestecă bine şi se formează chifteluţe care se coc la cuptor la foc potrivit, pe ambele părţi, până ce se rumenesc.

Preparare kebab:

Se fierb la abur doar pentru 3-4 minute, aşa încât să rămână încă ferme, mor­covii, dovlecelul lăsat în coajă, ardeii şi pălărioarele de ciuperci. Apoi se înfig în fiecare beţişor, pe rând: chifteluţă, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei, dovle­cel, roşie etc. Se pot repeta straturile în funcţie de lungimea beţişorului, păstrându-se un aspect frumos al alternanţei culorilor. Se aşază beţişoarele de kebab pe o tavă Jena. Separat se prepară un mujdei de usturoi cu care se stropesc beţişoarele cu kebab şi se poate da tava la cuptor pentru 3-4 minute. Ca garni­tură este potrivit piureul de cartofi şi mazărea verde fiartă în aburi sau pilaful de orez. 

Observaţie: în loc de chifteluţă se mai pot folosi: soia şniţel fiert, condimentat şi tăiat în patru, soia cuburi sau salamul de soia din comerţ.

Poftă mare!

Ultimele știri