Pastele cremoase cu avocado aduc Italia la tine acasă

Italia este o destinaţie de vis pentru oricine iubeşte mâncarea şi băutura bună. Dar nu e nevoie să călătoreşti ca să te delectezi cu deliciile italiene. Poţi aduce Italia la tine acasă dacă încerci reţetele delicioase de paste sau pizza.

paste

Bucătăria italiană este una din cele mai cunoscute din lume şi a influenţat cultura culinară a multor ţări. La rândul ei, a fost influenţată de-a lungul istoriei de bucătăria arabă, grecească, bizantină şi etruscă. Reţete italiene vechi de mii de ani au cunoscut modificări importante odată cu descoperirea continentului american, când s-au adus în Europa cartoful, roşiile, porumbul şi ardeiul gras.

Totuşi, pastele rămân cel mai cunoscut ingredient din bucătăria italiană. În funcţie de formă şi dimensiune, italienii le numesc penne, spaghetti, fusili, rigatoni, farfale, gnocchi şi multe altele. Dacă sunt şi umplute, atunci au cu totul alte nume, de pildă tortellini sau ravioli. Pastele sunt adesea servite cu sosuri italiene, făcute după reţete vechi.

Pastele cremoase cu avocado sunt un mod delicios de a mânca avocado, un fruct care devine pe zi ce trece mai căutate pentru beneficiile pe care le aduce organismului.

Pentru a le prepara ai nevoie de:

  •  200 g paste (la alegere)
  •  1 avocado copt
  •  o legătură de coriandru proaspăt tocat (opțional)
  •  4 căței de usturoi tocat sau dat prin presă
  •  100 g brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola) fărmițată
  •  1 linguriță fulgi de ardei iute
  •  piper măcinat
  •  sare
  •  apă

Iată cum se prepară!

1. Gătiți pastele conform instrrucțiunilor de pe pachet. Nu uitati să adăugați sare în apă.

2. Între timp scoateți sâmburele fructului de avocado și scoateți pulpa.

3. Într-un blender sau robot de bucătărie puneți avocado, usturoiul și un pic de apă. Amestecați până la omogenizare.

4. Într-un vas adăugați pastele, pasta de avocado cu usturoi, fulgii de ardei iute, coriandrul tocat și bucățile de brânză. Amestecați bine.

5. Pastele se servesc imediat cu piper măcinat deasupra.

Buon appetito!

Ultimele știri