Concert online Bach&Vivaldi

Vineri,  13  noiembrie 2020,  începând cu ora 19.00, Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă Concertul online Bach&Vivaldi.

Simfonic

Solist şi conducerea muzicală: Dan Predoi, vioară

Solist: Valentin Iliuţă, vioară

În program: 

Johann Sebastian Bach: Concertul în Re minor pentru două viori și orchestră de cameră, BWV 1043      

Antonio Vivaldi:

Concertul în La minor pentru două viori și orchestră de cameră, RV 522; „La Follia”, op. 1, nr. 12 pentru vioară și orchestră de cameră                                                       
Interpretează: Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia”

Stagiunea nr. 74 a Filarmonicii Oltenia Craiova continuă cu un nou eveniment online.

Două concerte pentru două viori şi doi compozitori faimoşi, din perioada preclasică, Bach şi Vivaldi, constituie atracţia concertului de vineri, seara, 13 noiembrie, ora 19:00, transmis pe canalul YouTube al Filarmonicii „Oltenia” Craiova: http://bit.do/canalyoutubefilarmonicaoltenia.

Alături de Orchestra de cameră a Filarmonicii „Oltenia”, vor evolua violoniştii Dan Predoi si Valentin Iliuţă.
  
Dan Predoi s-a născut la Craiova și a absolvit, succesiv, Liceul de Artă din Bănie și Universitatea Națională de Muzică, din București (clasa de vioară a maestrului Daniel Podlovschi). A urmat și cursuri de perfecționare cu Liviu Prunaru, Ștefan Gheorghiu, Eugen Sîrbu, precum și cursurile programului Erasmus, la Universitatea din Viena, la clasa prof. Michael Frischenschlager. A obţinut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: laureat al Olimpiadelor Naționale, în perioada 1995-2000, Premiul I la Concursul „Geminiani” (Verona, 2006), Premiul II la concursurile „Mihail Jora”, București (2004), „Orpheus” Târgu Jiu (1997) și „Citta di Stresa” (Italia), finalist la Concursul „Alexander Tansman” (Łódź, Polonia, 2004). A fost artist instrumentist în cadrul Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, București (2004-2007), Orchestrei de Cameră Radio București (2006-2007), Orchestrei Simfonice din Salonic (Grecia, 2007-2009). Din 2009, este artist instrumentist în cadrul orchestrei simfonice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova și profesor de vioară la Liceul de Arte „Marin Sorescu”. A efectuat turnee de concerte în Germania, Italia, Spania, Iran, Franța, Austria, Grecia și a susținut recitaluri în România (București, Craiova), Italia (Narni, Napoli, Verona), Finlanda (Helsinki), Spania (Melilla), Austria (Viena).

Născut în Craiova, Valentin Iliuță este student în anul II la Departamentul de Arte - Interpretare Instrumentală, din cadrul Universității din Craiova. A început studiul viorii la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat de bunicul său, Constantin Bozgan. Pe tot parcursul învățământului preuniversitar, a studiat cu prof. Speranța Șopov, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. În prezent, este îndrumat de Octavian Gorun, concertmaestru la Filarmonica „Oltenia”. Valentin Iliuță a obţinut numeroase premii, calitățile sale interpretative fiind apreciate, în contextul participării la mai multe competiții de gen: Premii I la olimpiadele zonale de interpretare instrumentală: Slatina - 2010, Târgu Jiu - 2011, Pitești - 2012, Râmnicu Vâlcea - 2013, Drobeta Turnu Severin - 2014,  Pitești - 2015. În urma Concursului Internațional „Victor Giuleanu”, din 2016, organizat în colaborare cu Filarmonica din Pitești, a obținut premiul I și un concert cu filarmonica din parteneriat. La scurt timp, la Festivalul Internațional „Sigismund Toduță” de la Deva (5-7 mai 2016), câștigă Premiul I și cântă în Gala Laureaților. În anul 2016, devine colaborator la Opera Română din Craiova. În anul 2017, participă la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „George Georgescu”, de la Tulcea, unde obține Premiul III.