Platforma Creatives Unite, o punte între sectoarele culturale și creative despre COVID-19

Comisia Europeană  a lansat platforma Creatives Unite pentru a conecta și împărtăși informațiile și răspunsurile legate de Covid-19 între sectoarele culturale și creative. 

platforma culturala

Creată ca urmare a conferinței video a miniștrilor culturii din UE din 8 aprilie, Noua platformă, Creatives Unite, oferă un spațiu comun tuturor celor care caută informații despre inițiativele din sectorul cultural și creative, care răspund la criza coronavirusului.  Oferă acces într-un singur spațiu la multitudinea de resurse existente și la numeroase rețele și organizații relevante. De asemenea, oferă un spațiu pentru co-crearea și încărcarea contribuțiilor pentru găsirea de soluții împreună.

În loc să se suprapună cu inițiativele existente în acest sector, platforma se străduiește să ofere un punct comun de acces pentru informații despre inițiativele culturale și creative ca răspuns la criză și direcționând către site-urile web relevante ale rețelelor, organizațiilor și inițiativelor respective. Platforma oferă spații destinate pentru co-crearea și încărcarea contribuțiilor pentru găsirea de soluții împreună. www.creativesunite.eu