Concurs de creație literară

Concurs de creație literară

Concursul Naţional de Creaţie Literară, organizat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Filiala București–Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, se adresează creatorilor de literatură, de toate vârstele, membri, sau nu, ai uniunilor de creatori din toată țara.

Afis Concurs Creatie

Participanții vor trimite textele lor inedite/nereprezentate la alte concursuri şi nepublicate, din genurile:

  • Texte teatrale: Monodrame, cu durata estimată a reprezentării de 30-60 minute;
  • Texte de proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu), 1-3 proze, însumând maxim 20 000 caractere, cu spații;
  • Texte lirice, în număr de 1-5 texte, însumând maxim 200 de versuri.

Trimiterea lucrărilor pentru concurs se va face prin e-mail.

Fiecare grupaj, pe genuri, va fi inclus într-un fișier-text, sau pdf și va purta un motto, nu va fi semnat. Într-un fișier separat, denumit cu același motto, se vor trimite datele personale și de contact ale autorului. Secretariatul concursului va stoca fișierele, trimițând juriului doar textele literare, păstrând confidențialitatea numelor autorilor.

Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020, pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Textele teatrale selecționate de juriu, ca valoroase, vor fi montate și reprezentate on-line la TDR, cu posibilitatea de a fi reprezentate, ulterior, pe scena TDR. Textele de proză, poezie și teatru, selecționate de juriu, ca valoroase, vor fi publicate într-o antologie, sau, dacă numărul lor va fi mare, în volume separate, pentru proză, poezie, teatru.

Juriul va putea stabili ierarhii ale textelor alese (locul I, II, III, mențiuni).