Trei evenimente editoriale notabile astăzi, la Târgul de carte „GAUDEAMUS”(!)

Trei evenimente editoriale notabile astăzi, la Târgul de carte „GAUDEAMUS”(!)

Astăzi, 27 februarie 2020, trei evenimente editoriale notabile sunt demne de consemnat, la Târgul de carte „GAUDEAMUS”, de la Craiova: lansarea noii serii a revistei Autograf MJM – între orele 13.00-14.00, a unui volum de poezii semnat de Andrada Cojocaru, între orele 14.30-15.00, şi a unui volum de poezii semnat de Florina Ungureanu, între orele 15.00-15.30.

Coperta Autograf MJM 

Noua serie a revistei Autograf MJM, iniţiată şi editată de regretatul scriitor şi prieten Jean Băileşteanu, debutează cu un număr omagial dedicat celei ce a fost cunoscuta poetă craioveană Ioana Dinulescu, redactor cultural la Radio „Oltenia”– Craiova.

Ioana Dinulescu s-a născut la Craiova la data de 3 iulie 1950. A absolvit cursurile Liceului de Filologie-Istorie din Craiova (actualmente, Colegiul „Elena Cuza”). A urmat, apoi, cursurile Facultăţii de Filologie (română-franceză) din cadrul Universităţii din Craiova, pe care a absolvit-o în 1973. A fost redactor la revista RAMURI, apoi a lucrat mulţi ani ca redactor şi realizator de programe culturale la Studioul teritorial de Radio „Oltenia” Craiova.

Din 1990 a devenit membră a Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, iar din 1997, membră a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – secţia română.

A încetat din viaţă la 27 februarie 2019, la Craiova.

A publicat următoarele volume de poezie:

  • Călătorii de recunoaștere (debut), Editura „Scrisul Românesc”, Craiova, 1982;
  • Legea și Visul, Editura „Eminescu”, București, 1987;
  • Eu și lumina, Editura „Scrisul Românesc”, Craiova, 1988;
  • Cortina în fața mării, Editura „Cugetarea”, Craiova, 1994 (Premiul Filialei Craiova; a Uniunii Scriitorilor din România);
  • Steaua lui Ion, Editura „MJM”, Craiova, 1999;
  • Sufletul, această ficțiune, Editura„Cartea Românească”, București, 1999 (Premiul Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România);
  • Poeme, Colecția „Caligraf”, Drobeta-Turnu Severin, 2002;
  • Orașul lui Heidegger, Editura „Ramuri”, Craiova, 2002 (Premiul „Petre Pandrea” pentru literatură al revistei Mozaicul);
  • Dumnezeu pe acoperiș, Editura „Ramuri”, Craiova, 2004;
  • Poeme de pe malul stâng, Editura „Aius”, 2008.

Lansare carte Andrada Cojocaru

Andrada Cojocaru este redactor la Radio „Oltenia” Craiova şi vine cu un titlu de carte plin de romantism şi melancolie: Radiografia unei iubiri, Editura AIUS, Craiova, 2020.

Invitaţii săi, la lansarea acestui volum, sunt Cristian Nedelcu şi Florina Ungureanu, iar moderatorul evenimentului este Petrişor Militaru.

Afis Florina Ungureanu

Florina Ungureanu lansează cartea intitulată Cuvinte pe umerii mei goi, Editura AIUS, Craiova, 2020.

Invitaţii care vor vorbi despre cartea sa sunt Elena Bălăşanu şi Petrişor Militaru.