Mircea Geoană, lansare de carte, la Craiova

Mircea Geoană și-a lansat, sâmbătă, la Craiova, cartea „Bătălia pentru viitorul României: Gândurile unui român de vârf în NATO”, despre care acesta spune că „oferă o viziune asupra României în lumina contextului actual”.

240309 geoană 2

Geoană punctează, în lucrarea sa, faptul că România are o nouă șansă să renască întrucât, spune el, are o valoare strategică imensă. 

Bătălia pentru viitorul României se dă în fiecare zi și fiecare zi este o nouă șansă pentru renașterea României. România are o valoare strategică imensă. Cred că a venit clipa să avem și la noi investiții, să renască industria de apărare a țării, că se cheltuiesc atât de mulți bani. Alții o fac. (…) Sper să o citiți cu plăcere și să găsiți și alte pasaje interesante în afară de scara mică pentru un avion atât de mare. Este o carte pe care am scris-o din toată inima. Am dedicat-o copiilor mei și copiilor acestei națiuni. Este un apel la folosirea acestui moment complicat în istoria noastră, pentru a putea face ceea ce înaintașii noștri au făcut atunci când a fost vorba de o situație complicată geopolitic”, a menționat Geoană.

240309 geoană 3

În privința unei candiduri la Președinția României, acesta nu a spus ceva concret, explicând că în prezent are foarte multe alte lucruri de făcut.

În acest moment, ne concentrăm pe pregătirea summitului de la Washington, din iulie. Aniversăm 75 de ani de la înființarea alianței noastre. Îmi fac datoria la locul de muncă, apoi voi decide ce am de făcut. Am un imens sentiment de datorie față de țara mea și indiferent de decizia pe care o voi lua voi continua să o slujesc din toate puterile. Pot face asta în politică, în orice altă poziție”, a completat Mircea Geoană.