Martinstag – Ziua Sfântului Martin la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova

Vineri, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, elevii Școlii Gimnaziale “Mircea Eliade”, însoțiți de profesori, vor face un marș al lampioanelor pornind din curtea școlii, înconjurând Părculețul Pușkin și revenind în curtea școlii, unde va fi votat și premiat cel mai frumos lampion realizat de copii.

martinstag2023

Sfântul Martin este sărbătorit în Germania pe data de 11 noiembrie, este o sărbătoare catolică care marchează începerea perioadei de patruzeci de zile de post, Postul Crăciunului.

Matinstag este o sărbătoare a compasiunii, a bunătății, pentru că Sfântul Martin este protectorul sărmanilor, fiind cunoscut pentru dorința sa de a aduce lumină și căldură celor aflați în nevoie.

Am considerat că această sărbătoare merită marcată prin confecționarea de lampione și prin reunirea elevilor și profesorilor școlii pentru Sărbătoarea lampioanelor.

Cu sprijinul doamnelor director Genoveva Ioana și Marinela Drăghici, doamna profesor de limba germană Anca Șerban alături de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Mircea Eliade” și de doamna profesor Nicoleta Pătru, consilier educativ au considerat de bun augur să organizeze un marș al lampionelor.

Coordonatoarea proiectului, doamna profesor de limba germană Anca Șerban dorește familiarizarea elevilor cu această sărbătoare specifică culturii germane și  astfel apropierea lor de limba și cultura germană.