Culori: Purple Color

Compania Națională „Poșta Română” a lansat astăzi, în opt orașe din țară, între care și Craiova, o colecție unică a 100 de cărți poștale și 100 de NFT-uri cu figuri ale românilor care au opus rezistență regimului comunist, majoritatea fiind arestați. 92 de figuri aparțin unor disidenți necunoscuți până acum publicului și alcătuiesc colecția de cărți poștale, „Eroi anonimi”. Restul de opt reprezintă personalități marcante anticomuniste.

Promenada se îmbracă de sărbătoare și invită craiovenii, sâmbătă, începând cu ora 17:00, să se bucure de o seară memorabilă la evenimentul muzical extraordinar susținut de artista Irina Rimes și de Opera Română Craiova. Seara va culmina cu momentul magic în care se vor aprinde luminile decorațiunilor de iarnă.

Vineri, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, elevii Școlii Gimnaziale “Mircea Eliade”, însoțiți de profesori, vor face un marș al lampioanelor pornind din curtea școlii, înconjurând Părculețul Pușkin și revenind în curtea școlii, unde va fi votat și premiat cel mai frumos lampion realizat de copii.

Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” nu a mai avut loc, anul acesta, reprezentanții Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova menționând că s-a luat decizia ca acest eveniment să nu se mai desfășoare din cauza numărului mic de aplicanți și a relevanței proiectelor depuse.

Teatrul Colibri Craiova organizează o nouă serie de ateliere de creație în perioada 09 octombrie - 02 decembrie. Preţul unui atelier, pentru întreaga perioadă, este de 170 lei. Persoanele care se înscriu la trei ateliere achită doar două, unul fiind gratuit. Cei care optează pentru patru ateliere, plătesc trei dintre ele, iar persoanele care aleg cinci ateliere, achită patru.

La Filarmonica Oltenia este vacanță, una specială care aduce bucurie copiilor și părinților prin experiențele deosebite de la atelierele creative “Șezătoare muzicală” și “Corabia imaginației”. Timp de zece zile, din 31 iulie pâna pe 11 august, copiii vor avea parte de activități educative și distractive, care să îi scoată din rutina cotidiană sau a ecranelor.

Mai multe articole...