Teatrul „POESIS” – un Teatru de Poezie iniţiat de actorul Emil Boroghină

Un Teatru de Poezie ia naştere din iniţiativa cunoscutului actor craiovean Emil Boroghină.

borog

La inițiativa domnului Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu”, recent decorat de Președinția României, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Ofițer, la Craiova, va lua naștere Teatrul POESIS, primul de acest fel din România.

Spectacolul inaugural va fi susținut la sala Amza Pellea, din Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, de către fondatorul său, actorul Emil Boroghină.

Spectacolul-premieră Cântarea Cântărilor, unul dintre marile poeme de dragoste ale lumii, prezentat în prima parte, va fi urmat de o selecție de sonete din operele lui Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare și Eminescu, semnată de Emil Boroghină.

Foto Poesis

Despre personalitatea acestuia, George Banu se exprima la superlativ: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /.../: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa! Recitalul e și o radiografie afectivă.

În actuala formulă, Teatrul POESIS este un Program comun al Teatrului Național „Marin Sorescu” și al Teatrului „Nottara” din București, susținut de managerii Alexandru Boureanu, respectiv Marinela Țepuș, și de directorul artistic al teatrului craiovean, Vlad Drăgulescu.

Premiera craioveană va avea loc în data de 25 septembrie, ora 19.00, la Teatrul Național Național „Marin Sorescu” Craiova, sala „Amza Pellea” și va fi înregistrată de TVR Craiova.

Premiera bucureșteană va avea loc pe 30 septembrie, ora 19.00, la Teatrul „Nottara” București, sala Horia Lovinescu.