Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat 

Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat 

Chiar și în secolul 21, lumea se confruntă cu probleme legate de rasism, diferențele fizice fiind încă un subiect controversat. 

Au apărut însă, odată cu noile tendințe în modă, forme de rasism mai puțin cunoscute, ascunse în spatele unor trenduri de hairstyle sau make-up. 

201012 FOX EYES
 
Tehnica de machiaj “fox eyes”, insultă pentru poporului asiatic
Acest tip de machiaj produce alungirea și subtierea ochilor, recreând o formă a acestora total diferită de cea reală și asemănătoare cu cea asiatică. Poporul asiatic susține că este o insultă la adresa lor, având în vedere că în trecut, celelalte rase îi ironizau. “Acum îmi iubesc forma ochilor, însă când eram mică, societatea m-a învățat să îi urăsc. Ochii mei erau considerați ciudați, iar copiii râdeau de mine la școală, trăgându-se de tâmple pentru a imita mimica feței  mele”, spune Eve Cong, actriță britanică, cu origini asiatice. 
 
201012 AFRO BRAIDS
 
Codițele afro, discriminare pentru oamenii de culoare 
Așa cum se numesc în materie de hairstyle, “afro braids” sunt niște codițe împletite, provenite din cultura femeilor de culoare. Acestea adoptau acest stil în perioada sclaviei, pentru a-și ascunde părul. În același timp, pe vremuri, femeile cu afro braids erau marginalizate și criticate din cauza acestui stil, originile sau culturile lor fiind total neglijate. 
Acestea consideră că femeile de culoare albă ar trebui să renunțe la acest tip de coafat, fiindcă, codițele nu sunt doar “cool”, ci au în spate o poveste tristă și dureroasă.