Caricaturistul Ștefan Popa Popa's, detronat de olteanul Gogu Neagoe

Caricaturistul Ștefan Popa Popa's, detronat de olteanul Gogu Neagoe

Un caricaturist oltean a reușit să-l detroneze pe celebrul Ștefan Popa Popa's ca rapiditate de realizare a unui portret și, de ce nu, chiar ca popularitate în regiune.

Noua vedetă a caricaturii și portretisticii este Gogu Neagoe, un artist nelipsit de la cele mai diverse genuri de evenimente economice, sociale sau cultural-artistice. Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania.Gogu Neagoe caricaturist

 

Olteanul Neagoe a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. A donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment din 2013 caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci. Spre deosebire de timișoreanul care i-a jignit pe olteni, Gogu desenează pe materiale diverse, de la coji de ouă la plastic sau de la carton la pânză. La numeroase evenimente culturale a realizat într-un timp record sute de portrete și a fost solicitat pentru a participa la târguri de turism sau de carte.

Caricaturistul este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către polițiști și procurori, dat fiind talentul său de a desena după o descriere fie aceasta oricât de sumare. Deasemenea, a mai participat, fără onorariu, pentru al doilea an, caricaturistul Gogu Neagoe, care a realizat caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea proiectelor. „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt”. Gogu Neagoe (41 ani) e aproape nelipsit la festivalurile de folclor și caricatura , astăzi invitat de onoare. Vedetele îl ştiu de la evenimente, unde execută caricaturi şi portrete, de la emisiunile TV. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.