Expoziţie de pictură Aurora Speranţa şi Gabriela Boangiu

Vernisajul expoziţiei de pictură a Aurorei Speranţa şi a fiicei sale, Gabriela Boangiu, la Galeria Arta 1 a Filialei Craiova a Uniunii Artiştilor Plastici din România, din data de 3 februarie 2020, s-a bucurat de o participare numeroasă şi recenzii elogioase.

expozitie aurora 1

Introducerea în atmosfera artistică a fost făcută de tenorul Bogan Olaru, care a interpretat două piese de operă ce au impresionat publicul prezent, răsplătindu-l cu aplauze şi aprecieri.

Invitaţii – Miruna Mateiaş şi Petrişor Militaru au vorbit despre lucrările celor două artiste, iar Gabriela Boangiu şi-a exprimat gândurile şi emoţiile prilejuite de acest eveniment.

A fost prezent şi preşedintele Filialei Craiova a U.A.P., artistul plastic Marcel Voinea.

Despre ce reprezintă, pentru ea, această expoziţie, intitulată Zori de zi, Aurora Speranţa ne-a declarat:

Am denumit această expoziţie Zori de zi pornind de la zeiţa Aurora, din mitologie, care simbolizează răsăritul, lumina, fără de care nu am putera trăi. Am pictat tablourile din această expoziţie ascultând melodia Zori de zi, a formaţiei Phoenix, şi pot spune că această muzică m-a inspirat foarte mult, în actul de creaţie.

În multe tablouri este prezentă tema unicornului, pentru că acest animal mitic reprezintă fiinţa pură, care ni se relevă doar în stările de curăţenie sufletească. În ultima vreme, se constată o revenire, a acestui simbol, în artă, pe care creatorii îl primesc în sufletul lor. Eu cred în curăţenia şi în frumuseţea vieţii, date de simbolurile care ne înconjoară, pe care trebuie să ştim să le recunoaştem şi de la care să primim energiile pozitive.

Fiica mea, Gabriela Boangiu, este cercetător la Institutul de cercetări socio-umane „C.S. Nicolăescu Plopşor” din Craiova, în cadrul Academiei Române, şi artist plastic etnograf, iar plantele de leac, pictate de ea, în aceste tablouri, constituie material documentar pentru o carte a sa, pe această temă. Legătura dintre plantele de leac şi acest inorog (unicorn) este convergenţa lor, comună, către puritatea sufletească.

expoziie aurora 2