REVOLUŢIE, MARTIRI ŞI POEZIE

Un eveniment marca DUNARIS, În colaborare cu Fundaţia pentru tineret Mehedinţi, va organiza miercuri, 23. 06. 2021, un eveniment dedicat Bicentenarului Revoluţiei de la 1821 şi împlinirii a 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu (15 ian.1850-15 iun.1889).

drumuri intuneric

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului din municipiul Drobeta Turnu Severin, începând cu orele 18.00. Din informațiile de până acum, vor avea loc o serie de lansări de carte și ilustrații foto și grafică. Redăm mai jos seria evenimentelor:

- LANSAREA severineană a video-documentarului „TUDOR VLADIMIRESCU. ISTORIE, REVOLUŢIE ŞI LEGENDĂ (1821-2021)”, realizat cu prilejul Bicentenarului Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu de la 1821. Filmările au avut loc în Mehedinţi. Scenariul şi regia - Dan Şalapa;

- LANSARE DE CĂRŢI

preludic

- Adina Marina TABACU - „PRELUDIC”, haiku, ediţie bilingvă româno-engleză, Editura Brumar, Timişoara, 2021;

- Dumitru ANDRECA - “DRUMURI ÎN ÎNTUNERIC”, ediţia a II-a, Editura MJM Craiova, 2021;

- Dan ŞALAPA – „FRAGMENTE DE INFINIT”, poeme-terţet, cu ilustraţie foto şi grafică de Doru Vîlceanu, Editura Hoffman, Caracal, 2020; - “ANTI-EMINESCU. Premisele unui asasinat politic”, eseu documentar, ediţia a II-a, Editura Hoffman, 2021, în colecţia „Jurnalul cărţilor esenţiale” a ziarului JURNALUL. COTIDIAN NAŢIONAL.

- Sesiune de autografe, interviuri, fotografii.

INTRAREA LIBERĂ

(cu respectarea regulilor sanitare actuale)