REVOLUŢIE, MARTIRI ŞI POEZIE

REVOLUŢIE, MARTIRI ŞI POEZIE

Un eveniment marca DUNARIS, În colaborare cu Fundaţia pentru tineret Mehedinţi, va organiza miercuri, 23. 06. 2021, un eveniment dedicat Bicentenarului Revoluţiei de la 1821 şi împlinirii a 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu (15 ian.1850-15 iun.1889).

drumuri intuneric

Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului din municipiul Drobeta Turnu Severin, începând cu orele 18.00. Din informațiile de până acum, vor avea loc o serie de lansări de carte și ilustrații foto și grafică. Redăm mai jos seria evenimentelor:

- LANSAREA severineană a video-documentarului „TUDOR VLADIMIRESCU. ISTORIE, REVOLUŢIE ŞI LEGENDĂ (1821-2021)”, realizat cu prilejul Bicentenarului Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu de la 1821. Filmările au avut loc în Mehedinţi. Scenariul şi regia - Dan Şalapa;

- LANSARE DE CĂRŢI

preludic

- Adina Marina TABACU - „PRELUDIC”, haiku, ediţie bilingvă româno-engleză, Editura Brumar, Timişoara, 2021;

- Dumitru ANDRECA - “DRUMURI ÎN ÎNTUNERIC”, ediţia a II-a, Editura MJM Craiova, 2021;

- Dan ŞALAPA – „FRAGMENTE DE INFINIT”, poeme-terţet, cu ilustraţie foto şi grafică de Doru Vîlceanu, Editura Hoffman, Caracal, 2020; - “ANTI-EMINESCU. Premisele unui asasinat politic”, eseu documentar, ediţia a II-a, Editura Hoffman, 2021, în colecţia „Jurnalul cărţilor esenţiale” a ziarului JURNALUL. COTIDIAN NAŢIONAL.

- Sesiune de autografe, interviuri, fotografii.

INTRAREA LIBERĂ

(cu respectarea regulilor sanitare actuale)