Destinații din Europa care merită vizitate

În Europa există multe atracții turistice, unele celebre, altele trecute cu vederea. În rîndurile de mai jos regăsiți cinci destinații trecute cu vederea de turiştii de pe continentul european, dar care totuşi merită să fie vizitate, potrivit unei liste a platformei de rezervări Tramline.

 Muzeul lui David Hasselhoff

Muzeul lui David Hasselhoff, Berlin

Muzeul dedicat actorului american David Hasselhoff, cunoscut pentru serialul "Baywatch", este destinaţia cel mai puţin apreciată din Europa, potrivit autorilor acestei liste. Deși existența lui a început ca o glumă, ea poate fi justificată de statutul de simbol cultural pe care îl are starul în Germania. Hasselhoff a susținut un concert în oraș pe 31 decembrie 1989, la două luni după căderea Zidului Berlinului.

Sanctuarul plutitor al pisicilor, Amsterdam

Sanctuarul plutitor al pisicilor din Amsterdam (Da Poezenboot) reprezintă o construcţie pe apă care găzduiește aproximativ 50 de pisici. Atracția turistică este dedicată îngrijirii felinelor fără adăpost din oraș și pe cele ale căror stăpâni nu le mai pot întreține.

Mini-Europe, Bruxelles

Mini-Europe este un parc miniatural din orașul belgian Bruxelles. Atracția turistică este situată la poalele unui alt monument celebru, clădirea Atomium, și cuprinde 350 de modele în miniatură (scala 1:25) ale unor clădiri importante din statele membre ale Uniunii Europene.

Galeria de artă subterană, Stockholm

Dintre cele 100 de stații de metrou din capitala Suediei, 90 au fost decorate cu picturi, sculpturi şi mozaicuri. Atracțiile artistice sunt reunite colectiv sub titulatura de ″galerie de artă subterană″. Ele mai sunt cunoscute și ca "cea mai lungă galerie de artă din lume".

Muzeul alchimiștilor și magicienilor, Praga

Capitala Cehiei a fost centrul alchimiei în Evul Mediu, așa că era de așteptat ca aceasta să găzduiască un monument dedicat celor două categorii. Instituția reprezintă atât o modalitate de documentare cu privire la istoria alchimiei, cât și un spațiu care dispune de un laborator (despre care se zvonește că a aparținut alchimistului Edward Kelley) și un local (în care băuturile sunt prezentate ca poțiuni).

sursa: Mediafax