Super Bowl LV este în noaptea de duminică spre luni, 8 februarie

Pe 8 februarie este Super Bowl Sunday, o adevărată sărbătoare americană dedicată celui mai iubit sport național. 

superbowl

Finala Ligii Profesioniste de Fotbal American a devenit mai mult decât un eveniment sportiv, un show de televiziune impresionant. Doar în 2020, mai mult de 150 de milioane de oameni au urmărit live finala NFL, iar 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari americani.

Super Bowl LV, a 55-a ediție a finalului de sezon în fotbalul american, este în direct și pentru români, la Unibet TV - serviciul de live streaming gratuit al agenției de pariuri online Unibet. Este o facilitate gratuită oferită de acest operator tuturor celor ce au cont activ (balanță diferită de zero).  

Kansas City e favorita Super Bowl 2021

Deși se așteaptă un meci echilibrat, există o echipă favorită: Kansas City Chiefs, câștigătoarea trofeului în 2020. Aceasta a reușit să se impună în cel mai recent meci direct, 27 la 24 în noiembrie 2020, în Florida și a câștigat două dintre cele 3 finale NFL în care a participat până în prezent.

La Kansas City evoluează și cel mai bine plătit jucător din NFL, Patrick Mahomes, MVP anul trecut și principal favorit și în acest an, conform cotelor la pariuri Super Bowl 2021.

Cota este 1.60 pentru trofeu cucerit de Kansas City Chiefs, așa cum s-a mai întâmplat până acum în 1970 și în 2020. Este de fapt a 4-a finală NFL pentru Kansas City Chiefs și ar putea să se consemneze un fapt istoric: dacă va câștiga Super Bowl LV, echipa va fi prima, după New England Patriots, care primește trofeul de 2 ori la rând.

De cealaltă parte, Tampa Bay Buccaneers are cota 2.38 și ar putea profita de jocul pe teren propriu. De altfel, ar fi prima echipă ce câștigă Super Bowl în fața propriilor suporteri.

Marele avantaj al formației este prezența legendarului quarterback Tom Brady (43 de ani), transferat în Tampa după 20 de ani de joc pentru o altă echipă celebră în NFL, Patriots. Tampa Bay Buccaneers nu a mai ajuns la Super Bowl din 2003, atunci când s-a impus cu 48 la 21 în fața lui Oakland Raiders, altă echipă foarte iubită în Statele Unite ale Americii.

O lungă istorie, un eveniment fără egal

Din 1967 și până acum, istoria Super Bowl a consemnat tot mai mult spectacol asociat jocului în sine. A devenit o tradiție spre exemplu ca la pauza meciului să existe artiști de renume invitați pentru a completa spectacolul cu divertisment artistic. Anul trecut au fost Shakira și Jennifer Lopez, acum va fi The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye), în cadrul unui show produs de celebrul rapper Jay-Z.

Artistul canadian este extrem de popular în ultimii ani în America, Canada dar și pe You Tube. Earned It, The Hills și Can't Feel My Face sunt doar 3 din cele mai celebre melodii lansate de The Weeknd, toate pe albumul Beauty Behind the Madness, primul care a ajuns nr. 1 în Billboard 200.