Cupa Firmelor la Șah, sâmbătă, la Craiova

Șah Club Otenia va organiza, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10.00, Cupa Firmelor la Șah.

Cupa Firmelor la Sah

Aflată la cea de-a IV ediție, acestă inițiativă își propune să promoveze și să aducă împreună copii, tineri și adulți care să continue practicarea acestui sport al minții, dar și exersarea într-o manieră mult mai profesionistă.

Scopul turneului este de a promova șahul și de a întări legăturile dintre practicanții și pasionații de șah și jucătorii de performanță, spun organizatorii. 

Pot participa echipe care reprezintă firme sau instituții publice. Nu este permisă participarea unor echipe care reprezintă cluburi sau asociații de șah. Fiecare echipă este compusă din 3 jucători și, opțional, o rezervă. Fiecare echipă trebuie să includă (în cadrul fiecarei runde) cel putin un jucător care să aibă legătură cu firma pe care o reprezintă echipa. Fiecare echipă trebuie să includă cel mult un jucator cu rating ELO peste 2000 și cel puțin un jucător amator sau cu ELO mai mic decât 1300. Alcătuirea echipei se va face în ordinea coeficientului ELO/CIV. Se va considera ratingul de la șahul normal și nu ratingul de șah rapid.

Se vor juca 7 runde, timpul de joc = 10 minute + 5 secunde/mutare. Se acordă 3 puncte pentru victorie și 1 punct la egal. Se aplică regulamentul de șah rapid. PREMII Se vor acorda la primele 3 echipe clasate cupe și premii acordate de podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu.

Taxa de participare este 300 lei de echipă.

Echipele care doresc să înscrie jucători pentru prima masă din cadrul echipei Șah Club Oltenia Craiova (jucători cu ELO > 2200) sau jucătorii care nu au echipă, dar doresc să participe, ne pot contacta la unul din telefoanele: George JIROVEANU 0725.218.512, Marian GAVRILESCU 0762.244.990 sau Iulian MICU 0761.671.880.