Samuraii din Strehaia, prezenți la Stagiul Federației Române de Chanbara

Aproximativ optzeci de sportivi practicanți de Chanbara, au participat timp de 6 zile la stagiul de pregătire organizat în stațiunea Eforie Sud. Strehaia a participat cu 7 sportivi împreună cu Maestrul Ilie Gîdea.

samuraii din strehaia 1

Antrenamentele s-au desfășurat zilnic și au fost conduse de președintele  Federației de Chanbara, Shihan Gaby Oancea, împreună cu profesorii conducători de grupuri. Antrenamentele au fost axate în mare parte pe latura tehnică, pentru deprinderea mânuirii sabiei scurte și sabiei lungi, dar și a dezvoltării rezistenței aerobe.

La finalul stagiului a fost organizat un concurs cu premii în care sportivii și-au pus în practică cele învățate, concurs desfășurat în parcul central al orașului și urmărit cu entuziasm de o mulțime de turiști prezenți la Eforie. Așa cum ne-au obișnuit, samuraii din Strehaia au urcat și de această dată pe podium, astfel încât delegația de sportivi a obținut medalii la majoritatea categoriilor de vârstă: Marghescu Maria (U 6) - medalie de argint, Ceaucă Maria (U11) - medalie de argint, Marghescu Andrei (U12) - medalie argint, Ignat Daniel (U14) - medalie de aur, Borugă Iulian (U18) - medalie de argint, Marghescu Laura (seniori U45) - medalie de argint, Marghescu Cristian (seniori U 45) - medalie de argint si maestrul Gîdea Ilie (seniori peste 45 de ani) - medalie de argint.

Chanbara se practică până la vârste înaintate fiind o bună metodă de păstrare a fitness-ului muscular și a sănătății corpului, Federația de Chanbara fiind cea mai prietenoasă și cea mai nouă federație care a obținut CIS-ul în urmă cu doi ani. Pe data de 29 septembrie 2019,  la București va avea loc primul campionat internațional de Chanbara, acolo unde Strehaia va participa cu un lot complet de sportivi!

samuraii din strehaia 2