Sorana Cîrstea a eliminat-o de la Melbourne pe Petra Kvitova

Sorana Cîrstea a furnizat una din marile surprize ale turului 2, pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open, învingând în trei seturi pe favorita numărul 9, Petra Kvitova, fostă finalistă la antipozi în 2019 și câștigătoare de Wimbledon în 2011 și 2014.

FB Sorana Cirstea

Sorana Cîrstea pornea ca outsider în confruntarea cu Petra Kvitova, fostă număr 2 mondial, fiind cotată cu șanse minime și la casele de pariuri. Cîrstea a început cu stângul, pierzând primul serviciu, iar mai apoi, la 1-2, a fost pusă în situația de a salva 3 mingi de break. La 2-3, românca e reușit un rebreak rapid, la 15, după care în game-ul imediat următor a câștigat pe serviciul Petrei Kvitova (5-3). Cehoaica s-a mobilizat și și-a luat game-ul înapoi, având șansa, la 5-4 pentru Cîrstea, să egaleze. Ultimul game a fost însă câștigat la mare luptă de Sorana, care a valorificat prima minge de break și a câștigat setul cu 6-4.

În setul secund Cîrstea a suferit mult la serviciu, unde a făcut 5 duble greșeli și a avut un procent de doar 52% de reușită a primului serviciu, doar jumătate din acestea fiind apoi valorificate. Mai mult, nu a reușit să câștige nici unul din cele 6 șanse de break pe care și le-a creat. În schimb, Petrei Kvitova i-au intrat toate mingile, a valorificat toate șansele de break și a jucat foarte bine și pe retur. În consecință cehoaica a câștigat categoric setul 2 cu 6-1.

Jocul decisiv a adus în teren o Sorana Cîrstea total schimbată. După ce a câștigat primul game pe serviciul Petrei Kvitova, a salvat game-ul doi, revenind de la 0-40. Cu moralul sus, după o astfel de reușită, Sorana a câștigat și al treilea game, tot pe serviciul cehoaicei și apoi s-a desprins la 4-0. Petra Kvitova a scăzut nivelul serviciilor, făcând și 3 duble greșeli, fapt de care Cîrstea a profitat la retur, unde a fost mai eficientă. Cehoaica a ajutat-o și cu 15 greșeli neforțate.

La 5-1, Sorana a valorificat a 4-a minge de meci și a câștigat în cele din urmă setul 3 cu 6-1.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul următor la Australian Open unde va întâlni o altă cehoaică, pe Marketa Vondrousova, numărul 20 WTA.

Calificarea în turul 3 îi aduce Soranei Cîrstea un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi 130 puncte WTA.

(sursa: Mediafax)