Schimbări în lotul convocat de Bogdan Burcea

Naționala feminină are un nou antrenor principal, este vorba despre Bogdan Burcea, iar în prima parte a săptămânii viitoare va avea o primă acțiune oficială sub conducerea acestuia.

romania handbal

Selecționerul a reținut 20 de jucătoare pentru acțiunea din 19-22 ianuarie, programată în București, în frunte cu Cristina Neagu. Față de lotul cu care România s-a prezentat la Campionatul Mondial, unde a terminat pe locul 12, de această dată au fost convocate nu mai puțin de nouă jucătoare noi. Cea mai importantă veste ar fi revenirea interului Ana Maria Savu la prima reprezentativă, după un an destul de complicat din punct de vedere al problemelor medicale. Jucătoarea a început sezonul la SCM Rm. Vâlcea, dar între timp a ajuns sub comanda lui Bogdan Burcea și la echipa de club, SCM Craiova.

Pe hârtie, lotul României pare destul de consistent. Lipsește însă Aneta Udriștioiu, care ar fi anunțat că intenționeză să se retragă de la echipa națională.

Echipa României pentru stagiul de la București:
Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău)
Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău)

Cu această ocazie, România demarează practic pregătirele pentru turneul perolimpic de la Podgorica din 20-22 martie, unde va lupta cu Muntenegru, Norvegia și Kazakhstan pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

(sursa: Mediafax)