România învinge Ungaria și se califică în Grupa principală

Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat în ultimele secunde meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

romania handbal

"Tricolorele" s-au impus cu 28-27 în fața selecționatei Ungariei, care a condus aproape toată partida. Cristina Neagu a transformat în ultimele secunde ale meciului o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița, astfel că România a reușit să obțină victoria la limită. Deși la începutul meciului, româncele nu au arătat cea mai bună formă și au fost conduse de maghiare cu 5-0, pe parcurs au reușit să își revină.

Scorul la pauză era în favoarea adversarelor, 16-10. În minutul 59, tabela de marcaj arăta 27-27, dar "tricolorele" au luptat până în ultima secundă și au câștigat.

Naţionala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).