Trei sportive din naționala de handbal a României ar fi folosit proceduri interzise de WADA

Echipa națională de handbal feminin a primit luni o lovitură sub centură, cu câteva zile înaintea participării la Campionatul Mondial din Japonia.

romania handbal

Conform ProSport, Federația Română de specialitate a fost notificată în privința unor componente ale lotului lui Tomas Ryde, că ar fi folosit niște proceduri interzise de WADA, în tentativa de a-și îmbunătăți performanțele sportive. În discuție ar fi vorba despre jucătoare de la Corona Brașov, de Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur. Sportivele nu ar fi consumat neapărat substanțe interzise, ci ar fi utilizat o procedură interzisă, de manipulare a sângelui prin Laser Teraphy. Probabil că au fost îndrumate în acest sens, pentru că este greu de crezut că ar fi cerut handbalistele o astfel de terapie prin laser.

Totul s-ar fi întâmplat în această toamnă în Brașov, iar sursa amintită anunță că una dintre jucătoare ar fi postat chiar o poză de o rețea de socializare în momentul în care ar fi fost la terapie, la o clinică specializată din Brașov. Tot procesul de procedură interzisă s-ar fi desfășuirat la Iomed Clinique, singura clinică din Brașov care utilizează Laser intravenos.

Jucătoarele riscă suspendări. De asemenea, naționala României este aruncată în aer înaintea participării la Campionatul Mondial. În discuție ar fi cel puțin trei componente de la Corona Brașov, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur, aflate în lotul lui Tomas Ryde.

 

sursa: Mediafax