Messi câștigă o nouă confruntare cu Ronaldo - a fost numit cel mai bun fotbalist al deceniului

Argentinianul Lionel Messi a fost desemnat de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) drept cel mai bun fotbalist al deceniului 2011-2020.

wmc messi vigo

Membrii IFFHS, din 150 de țări din întreaga lume, au votat pentru desemnarea celor mai buni jucători din ultimul deceniu (2011-2020) pe fiecare continent, iar mai apoi și în lume.

Duelul fără sfârșit dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo a revenit astfel încă o dată pe tapet.

Leo Messi a fost ales săptămâna trecută cel mai bun fotbalist al deceniului în CONMEBOL, asociația fotbalistică ce reunește țările din America de Sud, în timp ce Cristiano Ronaldo a primit aceași distincție în spațiul UEFA.

Ulterior s-a organizat un vot și pentru titlul suprem, de fotbalist al deceniului în lume, Lionel Messi întrunind cele mai multe sufragii ale fanilor de pe întreaga planetă.

Cristiano Ronaldo a ocupat poziția secundă, topul primilor 10 fiind completat în ordine de Andres Iniesta (3), Neymar (4), Sergio Ramos (5), Manuel Neuer (6), Robert Lewandowski (7), Gianluigi Bufon (8), Zlatan Ibrahimovic (9) și Luka Modric (10).

Un clasament similar a fost alcătuit și pentru fotbalul feminin, cea mai bună fotbalistă a decadei fiind numită brazilianca Marta Vieira da Silva.

(sursa: Mediafax)