Ajax și Spurs, «intrusele» din «careul de ași»

Ajax și Spurs, «intrusele» din «careul de ași»

Surprinzătoarele Ajax și Tottenham luptă direct pentru un loc în finala Ligii Campionilor, în timp ce cealaltă semifinală le aduce față în față pe Barcelona și Liverpool

 de ligt

Semifinalele Ligii Campionilor, editia 2018-2019, și-au stabilit țintarul la mijlocul acestei săptămâni. Fiecare seară din returul sferturilor de finală a adus câte un rezultat scontat, dar și câte o surpriză de proporții.
Marți seară, FC Barcelona primea acasă pe Manchester United, autoarea “miracolului” din optimi, atunci când englezii trecuseră de campioana Franței, PSG, după ce pierduseră “acasă”, scor 0-2. Însă “remontada britanică” nu s-a repetat. Messi a reușit o “dublă” în primele 20 de minute, iar golul lui Coutinho, din partea secundă, i-a trimis cu stil pe catalani în penultimul act al Ligii Campionilor.

Complet diferit au stat lucrurile la Torino. După egalul din primul meci, 1-1, golul lui Cristiano Ronaldo din retur părea să o ducă pe “Bătrâna Doamnă” cu un picior în semifinale. Dar, la fel ca în optimi, când au dezintegrat “colosul” din Madrid, olandezii au scris o nouă pagină de istorie. Reușitele calificării “lăncierilor”, pe cât de neașteptată, pe atât de meritată, au purtat semnăturile lui Van de Beek (34’) și De Ligt (67’). 1-2 scor final, iar Cristiano și compania au încheiat partida în lacrimi.

Liverpool, duel de vis cu Barcelona

Adversara lui Ajax în semifinale nu va fi City-ul lui Guardiola, cum părea previzibil, ci Tottenham. Londonezii i-au venit de hac celeilalte echipe din Manchester rămasă în cursă în Liga Campionilor. A fost „ploaie” de goluri pe „Etihad”, unde tabela arăta un incredibil 2-2 după doar 11 minute de joc, autorii reușitelor fiind, în ordine, Sterling (4’), Son (7’ și 10’) și Bernardo Silva (11’). Sterling a făcut și el dubla 10 minute mai târziu, iar Aguero (59’) a pus pe tabelă scor de calificare în repriza secundă, 4-2. Llorente a dus-o însă pe Spurs în semifinale (73’), VAR-ul dând și el o mână de ajutor în prelungiri, când s-a decis anularea unui gol al lui Aguero.

În totală antiteză, emoțiile au lipsit complet din partida de pe “Dragao”. După 2-0 în meciul tur, Liverpool a trecut de FC Porto cu un categoric 4-1. Mane (26’), Salah (65’), Firmino (77’) și van Dijk (84’) l-au învins pe rând pe Casillas, singura reușită a gazdelor purtând semnătura lui Militao (69’).