Granzii, favoriți la semifinale

Nimic nu este încă decis, însă, după rezultatele de miercuri seara, Juventus și Barcelona pornesc cu prima șansă la calificarea în penultimul act al Ligii Campionilor

cr7
Prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor s-a încheiat miercuri seara cu două dispute mult mai echilibrate decât indicau calculele hârtiei.

La Amsterdam, puștii lui Ajax au dat piept cu Juventus, pe arena ce poartă numele regretatului Johann Cruyff. Entuziasmul tinerei echpe a “lăncierilor” s-a văzut încă din debut, însă italienii, mult mai obișnuiți cu fazele superioare ale cupelor europene, nu s-au lăsat deloc intimidați. După o repriză în care gazdele au atacat aproape încontinuu, pauza i-a găsit pe Ronaldo și compania în avantaj pe tabelă. Chiar starul portughez a fost cel care a deschis scorul, acesta finalizând cu o lovitură de cap bine plasată, o acțiune inițiată chiar de el, la ultima fază a primei reprize.

Avantajul “zebrelor” avea însă să se topească în chiar primul minut al celei de-a doua părți a jocului. Pasator decisiv la golul lui Cristiano Ronaldo, Joao Cancelo a greșit grav și le-a permis gazdelor să egaleze la doar câteva zeci de secunde de la reluarea jocului, golul purtând semnătura lui David Neres. Apoi, atacurile au curs într-o singură direcție: spre poarta lui Szczesny. Portarul polonez a reușit însă să blocheze tot, iar Juventus putea chiar să dea lovitura prin Douglas Costa, însă mingea trimisă de brazilian a nimerit doar bara. S-a încheiat egal, iar în returul de peste mai puțin de o săptămână Ajax este obligată să înscrie pentru a avea o șansă la calificarea în semifinale.

United, 90 de minute fără șut pe poartă

Șocul sferturilor Ligii Campionilor le-a pus față în față pe Manchester United și FC Barcelona. Catalanii veneau pe “Old Trafford” după un succes liniștitor în La Liga, în fața principalei urmăritoare în lupta la titlu, Atletico, iar moralul bun și-a pus amprenta pe jocul oaspeților încă din debut.

A fost 0-1 după doar 12 minute de joc, când Luke Shaw a deviat în propria poartă lovitura de cap a lui Luis Suarez, din unghi dificil, execuție care a venit la capătul a 47 de pase consecutive reușite de mașina de “tiki taka” a catalanilor. A fost nevoie de VAR pentru a anula decizia arbitrului de tușă, cel care ridicase eronat fanionul pentru un presupus offside la atacantul uruguayan.

Până la pauză putea fi 0-2 dacă De Gea nu intervenea excelent la șutul lui Coutinho, însă și Dalot a irosit o șansă bună de a restabili egalitatea, la cealaltă poartă. După odihnă, United a presat steril, nereușind nici măcar un șut pe spațiul porții adverse, în timp ce Messi, Alba și Suarez au trecut pe lângă majorarea avantajului oaspeților.

S-a încheiat cu victoria la limită a Barcelonei, iar United pare a avea o misiune cu adevărat imposibilă pe Camp Nou, săptămâna viitoare.

Sursă foto: Getty Images