Astăzi trebuia să aibă loc primul meci de la EURO 2020, în care Bucureştiul ar fi găzduit 4 meciuri

Vineri, 12 iunie 2020, ar fi trebuit să vedem primul meci de la Campionatul European de Fotbal, pe Olimpico din Roma. EURO 2020 a fost reprogramat din cauza pandemiei, în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. În toamnă, România va juca în play-off-ul Ligii Naţiunilor pentru a se califica la EURO 2020.

sigla euro2020

În condiţii normale, astăzi aşteptam cu sufletul la gură startul Campionatului European de Fotbal. Meciul de debut s-ar fi jucat pe stadionul Olimpico din Roma. La Bucuresti microbiştii s-ar fi înghesuit să-l vadă pe un ecran imens în fan-zone.

Vineri, în jurul Arenei Naţionale, bucureştenii nu sunt îmbrăcaţi nici în tricoul echipei naţionale, nici nu se pregătesc de meciuri.

Pe profesorul de înot de la bazinele Lia Manoliu şi Dinamo l-am întâlnit sub un copac. Ploua, dar asta nu l-a oprit să nu îşi antreneze copiii... pe pământ. Bazinele nu sunt deschise încă.

„Aş fi vrut să văd şi eu meciurile de la EURO pe stadionul ăsta frumos”, a spus antrenorul.

„Chiar dacă sunt o fire optimistă de fel. Nu cred că am fi avut vreo şansă să ajungem la EURO, pentru că nu văd să fie o echipă bine sudată şi nu văd de ce am fi mai buni decât ţările pe care le-ai enumerat mai devreme. Antrenez copii care fac înot şi a fost o perioadă foarte grea şi bănuiesc că şi la fotbal a fost aceeaşi situaţie, poate un pic mai roz la ei. Au început antrenamentele, la noi încă nu”, a spus antrenorul de înot, când a fost întrebat de șansele României la EURO 2020.

Cel târziu pe 18 iunie vom afla toate oraşele care vor găzdui meciurile de la EURO 2020, programat vara din 2021. Ceea ce ştim sigur este că în Bucureşti fi 4 meciuri, 3 din grupe şi o optime de finală.

Şi România poate juca la EURO 2020, în cazul în care în toamnă va câştiga meciurile din play-off-ul Ligii Naţiunilor, în faţa Islandei şi în faţa învingătoarei din meciul dintre Ungaria şi Bulgaria.

(sursa: Mediafax)