Mirel Rădoi, noul selecționer al echipei naționale a României

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat, marți, numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer al echipei naționale a României. Tehnicianul, care a pregătit naționala U21 din august 2018, a fost votat în unanimitate de Comisia Tehnică a FRF.

 

mirel radoi 2

"Comitetul Executiv m-a mandatat să negociez cu Mirel Rădoi preluarea mandatului de selecționer. Astăzi, am avut o susținere unanimimă din partea Comitetului Executiv. Vom discuta aceste aspecte, vom avea și o conferință de presă la care va participa și Mihai Stoichiță.

Nu este un mandat pe termen scurt, nu este un mandat doar pentru un meci sau două meciuri, este un mandat care propune un proces de construcție la nivelul echipei naționale, pe cel puțin doi ani, cu câteva obiective intermediare

Sunt sigur că reprezintă varianta cea mai bună variantă pentru echipa națională, luând în considerare că Mirel Rădoi va conduce naționala și la Olimpiada din 2020", a declarat Burleanu, marți.

Mirel Rădoi a pregătit echipa FCSB în perioada iunie 2015-noiembrie 2015, însă cele mai mari realizări le-a avut la echipa naţională U21 a României, cu care a ajuns până în semifinalele Campionatului European din 2019, obţinând astfel şi prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020.

 

sursa: Mediafax