Programe de educație financiară pentru jucătorii de fotbal

Federația Română de Fotbal (FRF) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au semnat luni un protocol de colaborare pentru a facilita accesul la educație financiară pentru cât mai mulți jucători de fotbal, dar și pentru toți cei care sunt implicați în acest fenomen.

poza frf

Potrivit FRF, acțiunile comune ale celor două instituții vor viza promovarea și derularea de proiecte și programe educaționale comune, precum și de acțiuni cu scopuri educative, în vederea creșterii nivelului de educație financiară în rândurile jucătorilor de fotbal, începând de la copii, juniori și seniori.

De asemenea, vor fi organizate în parteneriat workshopuri, campanii publice, simpozioane, conferinţe, mese rotunde, în scopuri educaționale.

În cadrul parteneriatului, loturile naționale de juniori și seniori vor avea acces în lunile următoare la sesiuni de educație financiară și management al investițiilor. Totodată, cele două instituții își propun să găsească soluții la problemele cu care se confruntă jucătorii în activitate aflați la final de carieră.

„Pentru a marca debutul acestui parteneriat, echipa ASF a susținut astăzi o sesiune de informare despre educație financiară, intitulată <Despre bani la firul ierbii>, dedicată staff-ului FRF, în contextul celui de-al doilea Innovation Day organizat de Federația Română de Fotbal în 2024”, transmite FRF.

(sursa: Mediafax)