Cine sunt idolii lui Vladislav Blănuță, dar ce spune și despre FCU

Vladislav Blănuță a acordat un interviu pentru FRF TV. 

blănuță

Vladislav Blănuță, 21 de ani, este unul dintre fotbaliștii Științei în care Adrian Mititelu își pune mari speranțe, iar acum atacantul alb-albaștrilor a fost convocat și la echipa naționala U 21 României.

Aflat în cantonamentul tricolorilor, Blănuță a oferit un interviu pentru FRF TV în care a vorbit despre începuturile sale în fotbal, despre naționala României U 21, despre cum se simte în Bănie, dar și de cum a trăit derby-ul cu CSU. Fotbalistul lui FCU a vorbit și despre atacanții pe care îi place cel mai mult, dar și despre planurile sale de viitor. Nu în ultimul rând atacantul juveților a încercat să își facă și o caracterizare a sa profesională.

"Mă simt foarte bine și nu mă așteptam să fiu convocat atât de rapid. Mă bucur că mi s-a oferit această șansă și îmi doresc să o fructific la maxim. L-am probat (n.r. tricoul echipei naționale) și mă simt bine. Nu pot să zic o anumită cifră, dar vreau să ajut echipa cât mai mult și să realizăm împreună niște victorii fantastice. 

Am început fotbalul când eram mai mic, la 10 în Cehia. Acolo am făcut primii pași în fotbal. Am fost un an și pe la Slavia Praga. Apoi, familia mea și cu mine ne-am întors în Moldova, unde am evoluat timp de trei ani jumate la Petrocub Hîncești, de acolo sunt eu. Mi-a plăcut foarte mult, dar am realizat că îmi doresc mai mult în fotbal. A fost nevoie de o schimbare, iar la 14 ani mi-am luat inima-n dinți și m-am mutat la București. Am evoluat 3 ani la Regal Sport, jumătate de an la Rapid și de acolo am plecat în Italia. A fost diferit (n.r. la Pescara, în Italia). O mentalitate diferită, obiceiuri diferite și a fost o experiență plăcută. Nu degeaba se zice că în Italia se face performanță, pentru că așa este.

blănuță gol fcsb

“Mă simt foarte bine la Craiova, m-am adaptat foarte repede și orașul este perfect, liniștit. Simt încrederea de la suporteri, de la staff, de la club și mă simt foarte bine.Am prelungit și contractul cu ei. (n.r. Cum s-a a simțit derby-ul orașului Craiova din teren?) Mie mi-a plăcut. Am fost prezent și anul trecut la derby, dar nu am jucat atunci. Acum am avut ocazia să joc în primii 11 tot meciul. M-am simțit extraordinar.

Prima calitate este jocul aerian, chiar îmi place să dau cu capul. Am o bună viziune ca atacant în careu, în ultimii 20 de metri. Nu ca să dau pasa ci să îmi creez spațiile ca să primesc mingea. Consider că am și puțină viteză.Voi dedica golurile familiei, dacă voi marca, dar și celorlalți membrii ai familiei și iubitei mele care mi-au fost alături. Ar fi ceva fantastic, chiar nu am jucat niciodată la Euro și ar fi foarte tare. Nu pot să zic că mi-am dorit asta, dar dacă mi s-ar întâmpla ar fi super. 

Primul atacant va fi Haaland și mi se pare uimitor simțul golului pe care îl are. Nu știu cum face, dar mereu e acolo unde trebuie. Al doilea e Lewandowski, iar la el îmi place șutul cu ambele picioare, dar și lovitura cu capul. Al treilea este Ibrahimovic. Mi-a plăcut că la înălțimea lui a avut o tehnică extraordinară, mobilitate și era foarte creativ. Am încercat să fur câteva dintre skill-urile sale, dar încă mai trebuie să muncesc”, a spus Blănuță.

blănuță gol