EXCLUSIV. Probleme la CFR Cluj. Cu buzunarele goale înainte de Supercupă!

Fotbaliștii lui CFR Cluj nu și-au mai văzut salariile din aprilie.

987651 dan petrescu

Sâmbătă seară, de la ora 20:00, CFR Cluj și Viitorul Constanța se vor lupta pentru câștigrea Supercupei României. Însă, Ediție.ro a aflat că în vestiarul echipei din Gruia lucrurile nu sunt deloc liniștite. Fotbaliștii lui Dan Petrescu nici până acum nu și-au încasat primele pentru obținerea titlului în Liga 1, dar nici nu și-au mai văzut salariile din luna aprilie, atunci când au primit ultimii bani. Oficialii campionilor le-au transmis jucătorilor că momentan în conturile clubului nu sunt bani și speră că lucrurile se vor rezolva după "dubla" cu Astana.

Dar, Dan Petrescu s-a trezit și cu o altă problemă în cantonamentul din Austria. Ediție.ro a mai aflat că fostul mare internațional a făcut o criză de nervi în timpul stagiului de pregătire din străinătate, atunci când i s-a transmis clar de șefii echipei sale, că regula cu doi jucători obligatoriu U 21, încă din primul minut, în primul "11" nu este valabilă doar la campionat, ci și la Supercupa României cu Viitorul. Astfel că, "Bursucul" a chemat de urgență în Austria niște juniori de la Cluj pentru a putea să își completeze bine lotul, iar planurile sale au fost date serios peste cap.

"Bursucul" a ieșit la atac!

Dan Petrescu și-a manifestat nemulțumirea înainte de Supercupa României față de noua regulă cu doi jucători U 21 în primul "11"

"Noi ştiţi foarte bine că suferim la jucători U21. Toată ţara ştie, nu trebuie să o mai spună Dan Petrescu. Din păcate, nu am reuşit să luăm jucătorii care ni i-am dorit. De fapt nu am luat nici un Under-21, am rămas cu jucătorii care au fost. Aici e o problemă foarte mare pentru noi.

Această regulă, sincer, pe mine mă depăşeşte, nu o înţeleg. Eu ca antrenor sunt plătit să fac rezultate, nu sunt plătit să cresc jucători. NIcăieri unde am fost, nu mi s-a cerut asta. Mi s-a cerut să fac rezultate. Şi cu cine scoţi rezultate? Cu jucătorii cei mai buni. Păi la mine jucătorii cei mai buni nu joacă, pentru că avem o regulă care nu e nicăieri pe planeta asta. Această regulă, pe mine mă depăşeşte total.

Dacă eu îl bag pe un jucător şi îl scot în minutul 5, cum îl cresc eu pe jucătorul ăla? Ce educaţie i-am dat? L-am terminat. Şi aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie. Bag un jucător şi îl scor în minutul 1. E bine pentru jucătorul ăla? Această regulă este împotriva fotbalului. Acum, că rezultatele au fost bune la naţionala U21, nu sunt datorită acestei reguli, ci pentru că jucătorii sunt valoroşi. Dacă sunt valoroşi, joacă oriunde. Să nu uităm că majoritatea jucătorilor vin de la academia lui Gheorghe Hagi şi această regulă şi cu unul şi cu doi nu are nicio valoare pentru mine. Eu ca antrenor sunt legat de mâine şi de picioare. Nu este un campionat fair-play, normal. Eu trebuie să bag cei mai buni jucători şi eu nu îi bag la meci, asta e realitatea", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.